Witam, mam problem z nie chcącą się opuścić szybą od strony kierowcy (w ogóle nie reaguje na przycisk) oraz zamkiem elektr. (od kierowcy nie mogę włożyć kluczyka w drzwi,zacina się coś, miałam problem z jego wyjęciem w związku z czym musze leciec na strone pasażera i tym sposobem otwierac samochod:( przez bagaznik tez się udaje:) Poradzcie prosze na co zwrócic uwage, jakie są możliwe przyczyny (jak poważne?)zanim pojadę do mechanika. A może Wy możecie polecić mi swojego, sprawdzonego elektryka, który zna się na rzeczy:) pozdrawiam serdecznie
Aga
[C4 2.8 benz] problem z szybą i zamkiem elektr.
[C4 2.8 benz] problem z szybą i zamkiem elektr.
"Ma shelo horeg - mehashel"
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
jeżeli chodzi o szyby elektryczne przyczyną mogą być popękane przewody w tunelu między drzwiami a karoserią. Odciągnij sobie ten gumowy tunel i zobacz czy przewody nie mają popękanych izolacji. Jest to przypadłość starszych Audi, sprawdzone organoleptycznie - u mnie w 100 C4, u ojca w V8.
Co do zamka to prawdopodobnie będzie winny bębenek. Jeżeli nie był konserwowany a sam klucz masz już wytarty to moje prognozy są jak najbardziej prawidłowe
jeżeli chodzi o szyby elektryczne przyczyną mogą być popękane przewody w tunelu między drzwiami a karoserią. Odciągnij sobie ten gumowy tunel i zobacz czy przewody nie mają popękanych izolacji. Jest to przypadłość starszych Audi, sprawdzone organoleptycznie - u mnie w 100 C4, u ojca w V8.
Co do zamka to prawdopodobnie będzie winny bębenek. Jeżeli nie był konserwowany a sam klucz masz już wytarty to moje prognozy są jak najbardziej prawidłowe