Lusterka nie grzeją
Lusterka nie grzeją
Witam. Pojawił się u mnie problem- lusterka przestaly grzac. Brak prądu na pinach. Szyba grzeje. Wymieniłem sterownik w lewych drzwiach bo tak mi podpowiedzieli ale nie pomogło. Szkła sprawne bo wkładam do kolesia i grzeją. Wymieniałem klimatronik ze zwykłego na deluxe. Tylko auto miało wczesniej szary a wsadzili mi czarny poliftowy. Nie wiem czy to ma bezposredni wpływ bo robiłem to pol roku temu a lusterka zauwazylem 4 dni temu. Takze nie wiem co jeszcze moge sprawdzic. Błedów zadnych nie ma. Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.
Mody:
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
kolega miał klimę manualną, zmienił na ten z wyświetlaczem poliftowy i też mu przestały grzać lustra i coś jeszcze mu nie chodziło. U siebie zmieniałem z manuala na ten z wyświetlaczem tylko przed liftowy i wszystko hula.bigkaban pisze:Tylko auto miało wczesniej szary a wsadzili mi czarny poliftowy
Być może to jest przyczyną.
Dzis obczailem 3 auta- jedno 2007 2,7 tdi nie grzeje i zero bledow ale koles mowi, ze jak jest chlodno to grzeje.
drugie auto 3 litry 2007 grzeje po wsadzeniu kluczyka i galka od sterowania na srodkowej pozycji
Trzecie auto 2 litry tdi 2005 i grzeje po wsadzeniu kluczyka i galka na srodkowej pozycji.
Jako, ze mialem zmieniany klimatronik to moze faktycznie cos jest z kodowaniem. Ktos wie jak to VAS-em ogarnac??
drugie auto 3 litry 2007 grzeje po wsadzeniu kluczyka i galka od sterowania na srodkowej pozycji
Trzecie auto 2 litry tdi 2005 i grzeje po wsadzeniu kluczyka i galka na srodkowej pozycji.
Jako, ze mialem zmieniany klimatronik to moze faktycznie cos jest z kodowaniem. Ktos wie jak to VAS-em ogarnac??
Mody:
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS
tez tak myslalem ale dwa dzisiaj sprawdzone auta zbiły mnie z pantałyku.
[ Dodano: 2014-09-06, 16:16 ]
dzis olewajac rade kolegow, ze moge zablokowac CP wsadzilem swoj stary klimatronik i wszystko dziala jak nalezy oprocz grzania lusterek wiec przelozylem znow deluxe i chyba to nie wina klimatronika? Ktos wie gdzie jest jakis przekaznik od lusterek??
[ Dodano: 2014-09-08, 14:25 ]
Oddalem do fachowca- bede informowal jednakze nie dam sobie wmowic, ze ten typ tak ma... bo dwoch kolesi ma i im grzeja lustra az milo...
[ Dodano: 2014-09-09, 10:33 ]
Niby zrobione- wieczorem dam znac co i jak dokladnie bo przez telefon za duzo nie pytalem.
[ Dodano: 2014-09-09, 20:19 ]
Zrobione- problemem byl czujnik temperatury ten przed chlodnica- niby pokazywal normalna temperature na fis ale w kompie zawyzal.. Pan mi wytlumaczyl
Lusterka grzeja od 20 stopni w dol
Moc grzania zwieksza sie wraz z predkoscia jazdy- czyli albo grzeja na zaplonie albo jedziemy bo jak stoimy to probkuje sobie i grzeje delikatnie- pokazal mi to wszystko w vcds i w koncu poczulem cieplo. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-09-06, 16:16 ]
dzis olewajac rade kolegow, ze moge zablokowac CP wsadzilem swoj stary klimatronik i wszystko dziala jak nalezy oprocz grzania lusterek wiec przelozylem znow deluxe i chyba to nie wina klimatronika? Ktos wie gdzie jest jakis przekaznik od lusterek??
[ Dodano: 2014-09-08, 14:25 ]
Oddalem do fachowca- bede informowal jednakze nie dam sobie wmowic, ze ten typ tak ma... bo dwoch kolesi ma i im grzeja lustra az milo...

[ Dodano: 2014-09-09, 10:33 ]
Niby zrobione- wieczorem dam znac co i jak dokladnie bo przez telefon za duzo nie pytalem.
[ Dodano: 2014-09-09, 20:19 ]
Zrobione- problemem byl czujnik temperatury ten przed chlodnica- niby pokazywal normalna temperature na fis ale w kompie zawyzal.. Pan mi wytlumaczyl
Lusterka grzeja od 20 stopni w dol
Moc grzania zwieksza sie wraz z predkoscia jazdy- czyli albo grzeja na zaplonie albo jedziemy bo jak stoimy to probkuje sobie i grzeje delikatnie- pokazal mi to wszystko w vcds i w koncu poczulem cieplo. Pozdrawiam.
Mody:
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS
MMI 2G + polski lektor
Klimatronik deluxe
Pompa oleju z TMASERWIS