[A6 C4 2.0] Jaki olej....?
[A6 C4 2.0] Jaki olej....?
...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2018, 09:55 przez wogenke, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosze bardzo
Na tej stronce sa oleje jak i dodatki do nich, plyny czyszczace chlodnice :-D
http://www.auto-oil.pl/page3.php

http://www.auto-oil.pl/page3.php
-
- Forum Audi A6 / A7
witam, ja osobiście nie polecam takiego sposobu na przeczyszczanie silnika jakimikolwiek środkami. Najlepiej wymienić olej na rozgrzanym silniku(ZALECANE) CO do tych środków czyszczą;cych wiadomo że mają; atesty ale dlaczego ktoś chce przeczyścić silnik ze starego oleju???? Że co niby ma piasek kamienie
?? bezsensu
!! nawet jeśli wlejesz takowy środek i tak Ci dokładnie nie wyczyści chyba że po wlaniu zapalisz auto TO ODRAZU SZYKUJ SIĘ NA WYMIANE SILNIKA!!!
Takimi środkami to faktycznie możesz sobie przeczyścić chłodnice to się zgodze ale i nie do końca.
ALE jak kto uważa, jego sprawa

Takimi środkami to faktycznie możesz sobie przeczyścić chłodnice to się zgodze ale i nie do końca.
ALE jak kto uważa, jego sprawa

AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
powiedzmy ''szlam'' ciekawe określenie ale wiem o co Ci chodzi takie cosik napewno nie zobaczysz jeśli zalewasz silniczek syntetykiem to samo jest z półsyntetykiem( mówie o olejach z wyższej półki a nie podróbki) można jednak takowy szlam jak to powiadasz zauważyć jeśli używasz oleju mineralnego lub z dolnej półki co nie można nawet nazwać olejami.
Dlatego też jeśli silniczek nie raz ma już grubo przejechane zalewa się go półyntetykiem lub minerałem bo syntetyk wypłukuje silniczek i mogą; pojawić się przecieki :-P
Tak więc radze zainwestować w dobry olej a nie w jakieś preparaty typu MAGIC :!: :!: :!:
Dlatego też jeśli silniczek nie raz ma już grubo przejechane zalewa się go półyntetykiem lub minerałem bo syntetyk wypłukuje silniczek i mogą; pojawić się przecieki :-P
Tak więc radze zainwestować w dobry olej a nie w jakieś preparaty typu MAGIC :!: :!: :!:
Hehe Dominio ja sie z Toba zgadzam dlatego jak napisalem nie uzywam czegos takiego i leje olej z górnej polki. Ale skoro zostalo postawione pytanie o tego typu preparaty to odpowiedzialem :-P Sam nie jestem pewnien jak taki jak to nazwales magic moze dzialac na silnik iwec nie eksperymentuje i silnik chodzi idealnie 

-
- Forum Audi A6 / A7
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
ja latam na mineralnym Mobilu 15w40
Moja była: Audi 100 C4 Avant 2.8 AAH Quattro.
Zapraszam na forum Audi A7 .
Zapraszam na forum Audi A7 .