[A6 C5 TDI] co warto a czego nie
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 TDI] co warto a czego nie
Witam, od niedawna jestem posiadaczem a6 z 2004r 2,5 bau quattro. Wcześniej jeździłem a4 1,9 ajm po mocnym programie i chętnie bym zmodyfikował swoje obecne auto pod względem mocy. Z tego co wyczytałem to ciężko jest włożyć do 2,5 większe turbo żeby seryjne nie "męczyło" się przy wirusie ale może ktoś wie jaką suszare dało by się włożyć? Ewentualnie czy coś można zrobić z wtryskami chodzi mi o coś wydajniejszego? Jeżeli ktoś chciał by udzielić informacji na ten temat lub też wypowiedzieć się w temacie to z góry dziękuję.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
a co z wtryskami? dodatkowo zapytam czy ktoś może dysponuje rysunkiem jak wygląda układ wydechowy w 2,5 tdi bau quattro?
[ Dodano: 2015-01-03, 23:02 ]
odświeżę temat - czy ktoś orientuje się jaką trubinkę można było by zapodać do BAU oraz w przyszłości wtryski? oczywiście przy dobraniu odpowiedniego zestawu auto idzie od razu na wirusa
[ Dodano: 2015-01-03, 23:02 ]
odświeżę temat - czy ktoś orientuje się jaką trubinkę można było by zapodać do BAU oraz w przyszłości wtryski? oczywiście przy dobraniu odpowiedniego zestawu auto idzie od razu na wirusa

Dokładnie. Raczej nie warto kombinować. Jeśli silnik w dobrej kondycji i zależy Ci tak bardzo na poprawie osiągów to zrób program na około 200KM. Co prawda to jest niewiele ale zmieniony moment bardzo poprawia przyjemność z jazdy. Ogólnie będzie nie te auto.mwx pisze:Nie ugrasz za dużo bo podstawowym ograniczeniem jest pompa. Max okolice 200km.