Przeciekające podszybie
Przeciekające podszybie
Witam. Mam mega problem, z przedniej szyby ścieka mi woda, podcieka pod plastikowym podszybiem i z jednej strony leje się na mechanizm od wycieraczek, który później się zacina....wszyscy to znamy a z drugiej co ciekawsze leje mi się na kabinowy filtr, który z czasem przecieka i woda podczas ulewy wpada mi do kanału powietrznego i spływa pod dywanik pasażera. Kupiłem nowe ori podszybie i co? To samo, nie dolega zupełnie do szyby, można je docisnąć z pół centymetra ale ono i tak odchodzi do góry. Wklejać go nie chce, bo raz że kupiłem nowe, dwa że mam tak wielki akumulator że bez demontażu podszybie nie wyjdzie a trzy aby przesmarować słynny mechanizm wycieraczej też trzeba je demontować. NA szybie w rynience są jakieś dziwne spinki ale nie wiem zupełnie czemu one mają służyć. H E L P
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
mówiąc podszybie miałem na myśli właśnie sam ten odrzutnik wody czyli nr 32. Te spinki o których mówisz rzeczywiście są 3 metalowe które mocują ten odrzutnik do szyby ale mnie chodziło o takie plastikowe jakby klipsy, które są wklejone w rynienkę na samym dole szyby, jeden po lewej drugi po prawej stronie. Nie powinno byc trzeciego na środku?
Problem rozwiązany, element trzeba było docisnąć do szyby z siłą jaką się dokręca śruby w kołach i wskoczył na swoje miejsce. Tylko czy nie powinno być tych klipsów więcej jak 2? Zauważyłem też że teraz wszystko pięknie spływa ale część wody przecieka mi na samych końcach pod uszczelką do komory silnika, czy tak powinno być? Nie powinna być zatrzymywana cała woda i kierowana do odpływów pod akumulatorem i pod servem?
Problem rozwiązany, element trzeba było docisnąć do szyby z siłą jaką się dokręca śruby w kołach i wskoczył na swoje miejsce. Tylko czy nie powinno być tych klipsów więcej jak 2? Zauważyłem też że teraz wszystko pięknie spływa ale część wody przecieka mi na samych końcach pod uszczelką do komory silnika, czy tak powinno być? Nie powinna być zatrzymywana cała woda i kierowana do odpływów pod akumulatorem i pod servem?