Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z bose pod dsp mmi 3g

Car Audio
ODPOWIEDZ
wojtas570
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z bose pod dsp mmi 3g

Post autor: wojtas570 » 04 lip 2014, 18:50

Witam

Przeczytałem wszystko co możliwe o dorzucaniu BOSE ale nie znalazłem rozwiązania.

Wrzuciłem do przednich drzwi głośniki BOSE i efekt mnie zadowala tylko przy głośniejszym graniu zaczyna w głośnikach coś strzelać (zarówno przednich jak i tylnych), domyślam się że jest to wina zbyt słabego wzmacniacza...

Wyczytałem że wystarczy zamienić wzmacniacz na ten BOSE ale......moje auto to A6 C6 allroad rocznik 2009, dorwałem jakiś wzmacniacz ale z rocznika przed liftem, bodajże 2005 - gość który ma jakieś tam pojęcie stwierdził, że to stary model i nie będzie pasował, liczba światłowodów się zgadza ale kolejna kostka z kablami już nie.

Czy ktoś może mi wskazać właściwy wzmacniacz?
Może jakaś instrukcja jak to podłączyć?
wystarczy zmienić tylko ten wzmacniacz?
na allegro znalazłem jeszcze jakiś dodatkowy wzmacniacz subwoofera - czy to jest potrzebne?
dodam, że w moim MMI nie mam sterowania subwooferem a system posiada 10 głośników, z tyłu w lewym boczku mam tylko i wyłącznie wzmacniacz- nic więcej, w schowku napęd DVD + dwie karty pamięci.

może VIN się przyda: WAUZZZ4F19N046336

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 05 lip 2014, 09:05

Sa dwa rodzaje naglosnienia, pierwsze Bose do 2005 roku, i po 2005 roku (bodajze BOSE6000).
Pierwsza opcja sklada sie z dwoch wzmacniaczy a druga z jednego.
W jednej i drugiej opcji musisz pozamieniac piny we wtyczce jezeli wymieniasz DSP na bose bo na innych pinach sa podpiete glosniki (nie jest to plug n play).

Odpowiedni wzmacniacz najlepiej znalezc po numerach z etki.

wojtas570
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas570 » 05 lip 2014, 23:08

czy ktos mi pomoze z tymi numerami z Etki i jakims schematem kabli - co, gdzie...?

Dzieki za odpowiedz

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 06 lip 2014, 07:53

Wszystkie schematy, a takze instrukcje montazu i demontazu praktycznie kazdego elementu jaki znajduje sie w samochodzie znajdziesz w ELSA ;)

gracyk75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: problem z bose pod dsp mmi 3g

Post autor: gracyk75 » 31 lip 2014, 16:09

wojtas570 pisze:Witam

Przeczytałem wszystko co możliwe o dorzucaniu BOSE ale nie znalazłem rozwiązania.

Wrzuciłem do przednich drzwi głośniki BOSE i efekt mnie zadowala tylko przy głośniejszym graniu zaczyna w głośnikach coś strzelać (zarówno przednich jak i tylnych), domyślam się że jest to wina zbyt słabego wzmacniacza...

Wyczytałem że wystarczy zamienić wzmacniacz na ten BOSE ale......moje auto to A6 C6 allroad rocznik 2009, dorwałem jakiś wzmacniacz ale z rocznika przed liftem, bodajże 2005 - gość który ma jakieś tam pojęcie stwierdził, że to stary model i nie będzie pasował, liczba światłowodów się zgadza ale kolejna kostka z kablami już nie.

Czy ktoś może mi wskazać właściwy wzmacniacz?
Może jakaś instrukcja jak to podłączyć?
wystarczy zmienić tylko ten wzmacniacz?
na allegro znalazłem jeszcze jakiś dodatkowy wzmacniacz subwoofera - czy to jest potrzebne?
dodam, że w moim MMI nie mam sterowania subwooferem a system posiada 10 głośników, z tyłu w lewym boczku mam tylko i wyłącznie wzmacniacz- nic więcej, w schowku napęd DVD + dwie karty pamięci.

może VIN się przyda: WAUZZZ4F19N046336

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
Masz w audi MMI 3G, więc z tyłu w boczku masz radio ze wzmacniaczem.
Musisz wszystkie kable od głośników odciąć z radia i podłączyć do nowej wtyczki do wzmacniacza. Bose ma więcej głośników, więc musisz je dołożyć i pociągnąć do nich kable.
Wzmacniacz bose dla ciebie ma numer 4F0 035 223 P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja