Witam
Przeczytałem wszystko co możliwe o dorzucaniu BOSE ale nie znalazłem rozwiązania.
Wrzuciłem do przednich drzwi głośniki BOSE i efekt mnie zadowala tylko przy głośniejszym graniu zaczyna w głośnikach coś strzelać (zarówno przednich jak i tylnych), domyślam się że jest to wina zbyt słabego wzmacniacza...
Wyczytałem że wystarczy zamienić wzmacniacz na ten BOSE ale......moje auto to A6 C6 allroad rocznik 2009, dorwałem jakiś wzmacniacz ale z rocznika przed liftem, bodajże 2005 - gość który ma jakieś tam pojęcie stwierdził, że to stary model i nie będzie pasował, liczba światłowodów się zgadza ale kolejna kostka z kablami już nie.
Czy ktoś może mi wskazać właściwy wzmacniacz?
Może jakaś instrukcja jak to podłączyć?
wystarczy zmienić tylko ten wzmacniacz?
na allegro znalazłem jeszcze jakiś dodatkowy wzmacniacz subwoofera - czy to jest potrzebne?
dodam, że w moim MMI nie mam sterowania subwooferem a system posiada 10 głośników, z tyłu w lewym boczku mam tylko i wyłącznie wzmacniacz- nic więcej, w schowku napęd DVD + dwie karty pamięci.
może VIN się przyda: WAUZZZ4F19N046336
Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
problem z bose pod dsp mmi 3g
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sa dwa rodzaje naglosnienia, pierwsze Bose do 2005 roku, i po 2005 roku (bodajze BOSE6000).
Pierwsza opcja sklada sie z dwoch wzmacniaczy a druga z jednego.
W jednej i drugiej opcji musisz pozamieniac piny we wtyczce jezeli wymieniasz DSP na bose bo na innych pinach sa podpiete glosniki (nie jest to plug n play).
Odpowiedni wzmacniacz najlepiej znalezc po numerach z etki.
Pierwsza opcja sklada sie z dwoch wzmacniaczy a druga z jednego.
W jednej i drugiej opcji musisz pozamieniac piny we wtyczce jezeli wymieniasz DSP na bose bo na innych pinach sa podpiete glosniki (nie jest to plug n play).
Odpowiedni wzmacniacz najlepiej znalezc po numerach z etki.
Re: problem z bose pod dsp mmi 3g
Masz w audi MMI 3G, więc z tyłu w boczku masz radio ze wzmacniaczem.wojtas570 pisze:Witam
Przeczytałem wszystko co możliwe o dorzucaniu BOSE ale nie znalazłem rozwiązania.
Wrzuciłem do przednich drzwi głośniki BOSE i efekt mnie zadowala tylko przy głośniejszym graniu zaczyna w głośnikach coś strzelać (zarówno przednich jak i tylnych), domyślam się że jest to wina zbyt słabego wzmacniacza...
Wyczytałem że wystarczy zamienić wzmacniacz na ten BOSE ale......moje auto to A6 C6 allroad rocznik 2009, dorwałem jakiś wzmacniacz ale z rocznika przed liftem, bodajże 2005 - gość który ma jakieś tam pojęcie stwierdził, że to stary model i nie będzie pasował, liczba światłowodów się zgadza ale kolejna kostka z kablami już nie.
Czy ktoś może mi wskazać właściwy wzmacniacz?
Może jakaś instrukcja jak to podłączyć?
wystarczy zmienić tylko ten wzmacniacz?
na allegro znalazłem jeszcze jakiś dodatkowy wzmacniacz subwoofera - czy to jest potrzebne?
dodam, że w moim MMI nie mam sterowania subwooferem a system posiada 10 głośników, z tyłu w lewym boczku mam tylko i wyłącznie wzmacniacz- nic więcej, w schowku napęd DVD + dwie karty pamięci.
może VIN się przyda: WAUZZZ4F19N046336
Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
Musisz wszystkie kable od głośników odciąć z radia i podłączyć do nowej wtyczki do wzmacniacza. Bose ma więcej głośników, więc musisz je dołożyć i pociągnąć do nich kable.
Wzmacniacz bose dla ciebie ma numer 4F0 035 223 P.