czujnik poziomowania xenonow
-
- Forum Audi A6 / A7
czujnik poziomowania xenonow
Witam chcialbym sie dowiedziec gdzie znajduje sie czujnik poziomowania lamp oraz jak go domowym sposobem sprawdzic. Zaciekawilo mnie to poniewaz co jakis czas ktos mi miga dlugimi i mysli ze jade na dlugich
byle do przodu
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Xenony mają samo poziomowanie, ale najpierw najlepiej podjechać na stację diagnostyczną na podstawowe ustawienie świateł (10-20zł, a czasami za free).
Aby domowym sposobem sprawdzić czy działają, to trzeba podjechać wieczorem pod ścianę i włączyć światła - wtedy będziesz widział czy działa tak jak trzeba.
Gdyby nie działał Ci któryś z silniczków to na FIS-ie miałbyś błąd - żółta kontrolka (o ile masz pełny FIS), a w VAG-u błąd (Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor V49 lub Control Circuit for Left Headlight Range Adjusting Motor V48 )
Aby domowym sposobem sprawdzić czy działają, to trzeba podjechać wieczorem pod ścianę i włączyć światła - wtedy będziesz widział czy działa tak jak trzeba.
Gdyby nie działał Ci któryś z silniczków to na FIS-ie miałbyś błąd - żółta kontrolka (o ile masz pełny FIS), a w VAG-u błąd (Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor V49 lub Control Circuit for Left Headlight Range Adjusting Motor V48 )
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BAU 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Poszukaj na forum bo było tu już trochę o samo poziomowaniu np. tu:viewtopic.php?t=30339
albo tu http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=7
albo tu http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=7
SKIBA