Jeszcze tego samego dnia próbowałem zakodować kluczyk : wkładam do stacyjki serwisowy kluczyk i przekręcam zapłon idę na tył samochodu zamykam manualnie i naciskam w tym samym momencie otwieranie na pilocie , zaświecą się na sekundę kierunkowskazy następnie otwieram manualnie wyjmuje kluczyk serwisowy i wkładam do stacyjki z pilotem i nie działa.
Próbowałem również naciskać 2 razy w ciągu 5 sek i po 5 sekundach. Próbowałem również trzymać przycisk , próbowałem również skierować na odbiornik w kabinie i nic.
Zakupiłem kabel KKL i uruchomiłem VAG-COM robie tak jak jest w opisach i tu na forum adaptacja 00 zapisuje ale jak wpisuje 21 czy jakiś inny chanel wyskakuje error. I w opisach błędu modułu 35 podaje mi przekroczony limit kodowania kod 09-00.
Postanowiłem dziś dobrać się do modułu komfortu pod dywanikiem ale wygląda na sprawny nie jest zalany piny wręcz wzorowe białe zrobiłem nawet fotę temu modułowi.
Dodam tylko że do modułu komfortu VAGiem nie mogę się dostać ale tak jak tu czytałem nie w każdym modelu on może być odkodowany.Dodam jeszcze że dziś przeprowadziłem scan i wszystko jest ok. Zaprogramowałem sobie jeszcze zamykanie centralnego przy 30 km/h i działa .
Przy robieniu testu centralnego przez log 35 następnie Otput test 03 po kolei wszystkie opcje działają kierunki,zamykanie,otwieranie.
Nie mam już pomysłu co dalej.
Jak wciskam pilot w trakcie logów 35 następnie 08 wybieram 007 naciskając guziki w pilocie wyświetla się w II okienku jak nacisnę przycisk otwierania 100 a jak zamykania 1000. w ostatnim okienku 1100. w pierwszym nic a powinno 1 lub 2,3,4
Baterie w pilocie sprawdzałem miernikiem jedna ma 2,98 druga 3,00 V
Może ktoś ma pomysł... co dalej .
1.zakup nowego pilota.
2.podmianka modułu komfortu.
3.Wizyta u specjalisty .