Witam
Mam pytanie czy latwo jest wymienic pestke w uzywanym kluczyku i wymienic ja na nowa iczy jest to oplacalne moge kupic uzywany kluczyk za 100 zl ?
prosze o pomoc
Audi A6 C6 wymiana pestki imobilajzera
- PiwnoBrody
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak sklejane, trzymają się na jednej śrubce pod logo.
wydłubujesz logo wykręcasz i masz dwie połówki.
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... for-B6-DIY
Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko
-
- Forum Audi A6 / A7
Przecież jak kupi używany kluczyk, MUSI dokupić sobie nową "dziewiczą" pestkę i zakodować pod swoje IMMO.
Więc jeśli rozwali starą to żaden problem, nowa na kropelkę silikonu i po bólu.
Zresztą jak w podanym linku, u siebie w A4 B6 nie miałem żadnego problemu rozpołowić kluczyk, tak jak podałem tylko jedna śrubka, kluczyk "banan" z B7 również nie stanowi żadnego problemu. Przypuszczam że ktoś wcześniej grzebał i nie mogąc sobie poradzić z zamknięciem obudowy skleił je ze sobą, lub z powodu warunków atm. sama uszczelka skleiła (się) je na amen.
Więc jeśli rozwali starą to żaden problem, nowa na kropelkę silikonu i po bólu.
Zresztą jak w podanym linku, u siebie w A4 B6 nie miałem żadnego problemu rozpołowić kluczyk, tak jak podałem tylko jedna śrubka, kluczyk "banan" z B7 również nie stanowi żadnego problemu. Przypuszczam że ktoś wcześniej grzebał i nie mogąc sobie poradzić z zamknięciem obudowy skleił je ze sobą, lub z powodu warunków atm. sama uszczelka skleiła (się) je na amen.
- PiwnoBrody
- Forum Audi A6 / A7
Myślisz się na 5 kluczyków jakie rozbierałem tylko jeden był nie kolejny, i to ten po którym widać było majstrowanie. Ale fakt zapomniałem że jeszcze jest śrubkadukosz pisze:Jak sklejane, trzymają się na jednej śrubce pod logo.

-
- Forum Audi A6 / A7
to ciekawe....
ja rozbierałem trzy i żaden nie był klejony...
Przy tylu stronach co kiedyś wertowałem dla poznania w jaki sposób dostać się do immo, nigdy nie spotkałem się z problemem kleju.
Nawet ten link, który wam podałem o tym nie mówi.
Co zresztą wyraźnie widać na zdjęciach, są tylko uszczelki i dokładne spasowanie połówek kluczyka... Ale kto wie co w głowach producentów siedzi

Przy tylu stronach co kiedyś wertowałem dla poznania w jaki sposób dostać się do immo, nigdy nie spotkałem się z problemem kleju.
Nawet ten link, który wam podałem o tym nie mówi.
Co zresztą wyraźnie widać na zdjęciach, są tylko uszczelki i dokładne spasowanie połówek kluczyka... Ale kto wie co w głowach producentów siedzi

- PiwnoBrody
- Forum Audi A6 / A7