[A6 C5] problem z wycieraczkami
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] problem z wycieraczkami
Witam wczoraj podczas ulewy wlaczylem wycieraczki na 2 biegu chodzilo normalnie po zmianie na 1 biegu czyli wycieraczki powinny chodzic co kilka sekund,zaczely mi swirowac tzn , wycieraczka zatrzymuje sie w gorze szyb ,poczym ida jescze troszke do gory potem schodza na dol i zas sie zatrzymuja w gorze ,w czym moze byc problem ,pozdro
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Możliwe są 3 usterkiWitam wczoraj podczas ulewy wlaczylem wycieraczki na 2 biegu chodzilo normalnie po zmianie na 1 biegu czyli wycieraczki powinny chodzic co kilka sekund,zaczely mi swirowac tzn , wycieraczka zatrzymuje sie w gorze szyb ,poczym ida jescze troszke do gory potem schodza na dol i zas sie zatrzymuja w gorze ,w czym moze byc problem ,pozdro
- uszkodzenie w ślizgu silniczka wycieraczek - tzw punktu zero silnika (pozycja wyjściowa)
- uszkodzenie przekaźnika wycieraczek
- uszkodzenie wiązki
Może być również uszkodzona manetka wycieraczek ale to zostawiłbym na koniec.
Na początek na Twoim miejscu podmieniłbym moduł wycieraczek (taki podwójny przekaźnik) od innego samochodu z grupy VW (każdy z A6 C5 będzie dobry - najwyżej będzie miał dodatkowe funkcje tylnej wycieraczki bądź spryskiwania reflektorów).
Następnie to już chyba tylko rozbiórka silnika - poszperaj na forum - jest kilka tematów zbliżonych do Twojego problemu

-
- Forum Audi A6 / A7