Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich posiadaczy "czterech obręczy"
mam a6 od miesiąca,ogólnie jestem bardzo z niej zadowolony,udało mi się trafić zadbany egzemplarz lecz niestety po dwóch tygodniach użytkowania,wyszły pewne usterki które nie dają mi spać,i pomimo wizyt u dwóch mechaników w Warszawie dalej nie wiem nic.
postaram się po kolei opisać usterki:
ad.1
Po zakupie pojeździłem kilka dni i udałem się do warsztatu na ul.Arkuszowej w W/w aby sprawdzić auto na komputerze czy niema żadnych błędów,był testowany programem vag-com i Pan który przeprowadził diagnozę nie stwierdził żadnych błędów,po za jednym: "NA SZÓSTYM CYLINDRZE WTRYSKIWACZ PODAJE ZA DUŻO PALIWA I MOŻE WYPALIĆ DZIURĘ W..."
"MOŻEMY TO PANU ZROBIĆ ZA 800ZŁ/900ZŁ WTRYSK + 200ZŁ ROBOCIZNA"
Po tej informacji podziękowałem za diagnozę uiściłem opłatę za podłączenie do komputera i postanowiłem poszukać innego serwisu aby zweryfikować diagnozę,znalazłem warsztat na ul.Garażowej w W/w po podłączeniu do komputera (nie wiem jaki to był dokładnie program)
Pan pokazał mi na ekranie monitora tabelkę z pięcioma okienkami w których był wartości "OD -0,29 BODAJŻE DO -0,87 PODAJE PRZEDZIAŁY TYCH WSKAZAŃ W CZTERECH OKIENKACH ,A PIĄTYM OKIENKU BYŁO 2,37 LUB 2,27" i usłyszałem następującą diagnozę "PROGRAM POKAZUJE TYLKO 5 CYLINDRÓW I WYLICZA ŚREDNIĄ NA PODSTAWIE WTRYSKU STERUJĄCEGO I W MOIM PRZYPADKU WTRYSKIWACZE PODAJĄ ZA MAŁO PALIWA TAK WIĘC NIE MA OBAWY O WYPALENIE DZIURY... MOGĘ SPRÓBOWAĆ WLAĆ DO BAKU MIXOL + JAKIŚ PŁYN STP DO CZYSZCZENIA WTRYSKÓW I POWINNO BYĆ OK,LUB ZROBIĆ WTRYSKI KOSZT 500ZŁ ZA WTRYSK + ROBOCIZNA W ZALEŻNOŚCI CZY JEDEN CZY WSZYSTKIE SZEŚĆ"
ponownie uiściłem opłatę informacyjną i jestem w kropce,ponieważ dalej tak na prawdę nie wiem w jakim stanie są te moje wtryski

z mojej analizy nie widać nic niepokojącego,obroty mam równe,nie ma problemu z zapalaniem,nie zostawiam za sobą czarnej chmury przy przyspieszaniu,i a porównujący z moimi wcześniejszymi audi a4 2.5 tdi 150KM,czuje że a6 mam moc i widać różnice tych 30KM,tylko mam wrażenie że jest chyba jakieś inne przełożenie skrzyni ponieważ w a4 wydaje mi się że biegi jak gdyby były dłuższe (można było rozwijać wyższe predkośći od 1 do 3 biegu) ale prosiłbym aby wypowiedział się ktoś kto ma 2.5 tdi quattro 180KM w manualu i jakie prędkości jest w stanie osiągnąć maksymalne,na poszczególnych biegach.
oraz czy ktoś może mi polecić kogoś w W/w gdzie dostał bym jasną i pewną odpowiedź na temat stanu moich wtryskiwaczy czy po prostu jeździć i czekać aż pojawią się jakieś niepokojące objawy ?
Ad.2
I kolejna sprawa która Mnie ciekawi to spalanie,prosiłbym o realne spalanie tego silnika jeżeli jest sprawny w mieście i na trasie realne zużycie i ile ma spalić np. przy 120km/h -130km/h i poruszając się po Warszawie,tankowałem w sumie dwa razy tak więc nie mogę jeszcze wyliczyć dokładnie średniej ponieważ bawiłem się po pierwszym tankowaniu Webastem a drugiego baku jeszcze nie wyjedziłem,
pozdrawiam i czekam na odpowiedź