Witam. Posiadam a6 c5 3.0 quattro. Jest zalozona instalacja icom ktora jak chodzila to chodzila bardzo dobrze. W chwili obecnej zaczynaja sie problemy i uslyszalem ze lepiej ja wymienic na nowa. Jaka instalacje byscie mi polecili i jakie sa koszty takiej instalacji????
Pozdrawiam
Instalacja gazowa do A6 C5 3.0 quattro
Witam, załóż lpg-tech będziesz Pan zadowolony. Jak chcesz to na priv mogę podać namiar do gościa który Ci to wszystko ogarnie. Montaż profesjonalny + wystrojenie. Gość działa w Wilczycach, także od Ciebie jakieś 50km. Jedyny "minus" to termin, Ja czekałem 2 miesiące w kolejce.Ale jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Panowie nie ma co się tak podniecać tymi wilczycami...
Ja założyłem tam gaz i chyba już żałuję
na początku musiałem jeździć dwa razy bo padł sterownik (być może wypadek losowy), teraz borykam się z nierówną (sporadycznie) pracą na zimnym silniku oraz falowaniem obrotów, również na zimnym silniku. Odziwo na Pb śmiga aż milo, żadnych w/w objawów.
Najgorsze jest to, że według Pawła aby zdiagnozować usterkę muszą pokazać się objawy przy nim (po podpięciu komputera), ciężko to zrobić, no chyba ze zamieszka u mnie i będzie co dziennie jeździł do pracy ze mną
Zatem czeka mnie kolejna wizyta u Pawła...
Ja założyłem tam gaz i chyba już żałuję

Najgorsze jest to, że według Pawła aby zdiagnozować usterkę muszą pokazać się objawy przy nim (po podpięciu komputera), ciężko to zrobić, no chyba ze zamieszka u mnie i będzie co dziennie jeździł do pracy ze mną

Zatem czeka mnie kolejna wizyta u Pawła...
Miałem zakładać u Pawła w Wilczycach... temat olałem bo czas oczekiwania ponad miesiąc to u mnie około 2000 zł w benzynę, więc tak jak mówię, poszedłem do konkurencji.
Zakładałem we Wrocławiu w Alma Gaz na Grabiszyńskiej. Montaż wykonany profesjonalnie, przy zachowaniu ostrożności i według tego co widziałem, zostały zachowane wszelkie zasady sztuki. Samochód nigdzie nie porysowany, wszystko pod maską schludnie. Ogólnie samochód czy na gazie czy na pb chodzi tak samo, ja różnicy nie odczuwam. Kręcenie za czerwone pole, duże prędkości itd. nie powodują żadnych spadków mocy, szarpania czy też przełączania na pb. Termin miałem u nich praktycznie od ręki, 2 dni po zapytaniu. Czas zakładania i regulacji instalacji - 1,5 dnia. Przy okazji w cenie ogarnęli mi 2 wężyki podciśnienia i na prośbę wyczyścili odmę.
Są przy okazji autoryzowaną stacją Boscha, więc w razie gdy pojawiają się problemy mają wszelkie narzędzia diagnostyczne...
Byłem mocno napalony żeby pojechać tylko do Wilczyc, ale w moim przypadku gdzie jeżdżę na miesiąc te około 2000 km to... instalacja była by za droga :P
Instalacja u mnie to STAG 300 + Wtryski HANA. Butla 650/250 65 litrów. Cena 3800.
Zakładałem we Wrocławiu w Alma Gaz na Grabiszyńskiej. Montaż wykonany profesjonalnie, przy zachowaniu ostrożności i według tego co widziałem, zostały zachowane wszelkie zasady sztuki. Samochód nigdzie nie porysowany, wszystko pod maską schludnie. Ogólnie samochód czy na gazie czy na pb chodzi tak samo, ja różnicy nie odczuwam. Kręcenie za czerwone pole, duże prędkości itd. nie powodują żadnych spadków mocy, szarpania czy też przełączania na pb. Termin miałem u nich praktycznie od ręki, 2 dni po zapytaniu. Czas zakładania i regulacji instalacji - 1,5 dnia. Przy okazji w cenie ogarnęli mi 2 wężyki podciśnienia i na prośbę wyczyścili odmę.
Są przy okazji autoryzowaną stacją Boscha, więc w razie gdy pojawiają się problemy mają wszelkie narzędzia diagnostyczne...
Byłem mocno napalony żeby pojechać tylko do Wilczyc, ale w moim przypadku gdzie jeżdżę na miesiąc te około 2000 km to... instalacja była by za droga :P
Instalacja u mnie to STAG 300 + Wtryski HANA. Butla 650/250 65 litrów. Cena 3800.
Ja nie miałem żadnych problemów. Odstawiłem auto na 2 dni, odebrałem i działa idealnie. Po oględzinach mojego mechanika z jego ust padło stwierdzenie: "widzę że robił ci to ktoś kto zna się na rzeczy".
Wg zaleceń mechanika wymieniłem na oryginalne z ASO świece i cewki zapłonowe (cewki miały już 8 lat). Nic nie faluje, nie przerywa, zero check'ow.
Odnośnie terminów to wg mnie dobrze świadczy o takiej firmie. Dobry mechanik ma zawsze termin.
Warto poczytać lekturę na forum lpg, można się sporo dowiedzieć o firmach montujących gaz.
Wg zaleceń mechanika wymieniłem na oryginalne z ASO świece i cewki zapłonowe (cewki miały już 8 lat). Nic nie faluje, nie przerywa, zero check'ow.
Odnośnie terminów to wg mnie dobrze świadczy o takiej firmie. Dobry mechanik ma zawsze termin.
Warto poczytać lekturę na forum lpg, można się sporo dowiedzieć o firmach montujących gaz.
Jasne że dobrze świadczy, ale szanowni koledzy, nie oznacza to że tylko jeden jedyny gazownik na dolnym śląsku zna się na rzeczy :D
Inna sprawa, że gdybym miał Biturbo albo jakiś nietypowy silnik, to pewnie bym czekał na termin do Pawła z Wilczyc, ale w wolnossącej V-6 czarnej magii nie ma.
A dobry mechanik ma zawsze termin? No jakiś zawsze ma, bo bez terminu to można sobie iść do sklepu
Forum LPG też polecam, z resztą z tego forum wziąłem Alma Gaz z Wrocka.
Uważać trzeba na gaziarzy, szczególnie jeśli twierdzą że kolektora zdejmować nie muszą, bo mają super wiertła i dobrą sprężarkę :D
Inna sprawa, że gdybym miał Biturbo albo jakiś nietypowy silnik, to pewnie bym czekał na termin do Pawła z Wilczyc, ale w wolnossącej V-6 czarnej magii nie ma.
A dobry mechanik ma zawsze termin? No jakiś zawsze ma, bo bez terminu to można sobie iść do sklepu

Forum LPG też polecam, z resztą z tego forum wziąłem Alma Gaz z Wrocka.
Uważać trzeba na gaziarzy, szczególnie jeśli twierdzą że kolektora zdejmować nie muszą, bo mają super wiertła i dobrą sprężarkę :D
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja w tym samym silniku co Ty (a4 b6 3.0 asn) 3 lata temu założyłem BRC na jednym reduktorze, butla 53 litry itp. Do dzisiaj czyli jakieś 130 tysięcy km nie było NIGDY problemu z nią. Zawsze dbamy o wymiany filtra i 2 razy na regulacji z przezorności.
Polecam jak najbardziej i wcale nie trzeba najlepszych magików w kraju żeby tak prosty silnik z lpg ogarnąć.
Zakładałem u siebie na ulicy Składowej w Świdnicy.
Polecam jak najbardziej i wcale nie trzeba najlepszych magików w kraju żeby tak prosty silnik z lpg ogarnąć.
Zakładałem u siebie na ulicy Składowej w Świdnicy.