Witam. Na dniach zakładam nowe felgi i chciałbym Was prosić o pomoc, a mianowicie wyliczenie: jaki dystans mogę założyć, aby ładnie zgrało się to z nadkolem? Dodam, że obniżenie -30/-30.
Stare felgi: standardowe audi 7Jx16", ET 35, opona 205/55/R16
Nowe felgi: 8Jx18", ET 40, opona 225/40/R18
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam,
Kuba
[A6 C5] Prośba o wyliczenie dystansów
[A6 C5] Prośba o wyliczenie dystansów
"(...) a co do głośności to zależy jak kto traktuje swoje auto, ja mam w Ładzie 2 litry, kolektor 4w1 wykonany na zamówienie i przelotowy wydech z Węgier."
regulamin 24.
Znalazłem kalkulator do obliczania ET (http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi) i wychodzi z niego, że wewnętrzna krawędź nowej felgi wejdzie 18 milimetrów głębiej od dotychczasowej. Z tego co pamiętam, to tam nie ma za dużo miejsca
Nie muszę tego korygować dystansem?

"(...) a co do głośności to zależy jak kto traktuje swoje auto, ja mam w Ładzie 2 litry, kolektor 4w1 wykonany na zamówienie i przelotowy wydech z Węgier."
regulamin 24.
Proszę bardzorafalpe pisze:Nie musisz. Sam jeździłem na setupie 8J ET41 i wyglądało bardzo przyzwoicie. U ciebie będzie jeszcze 1mm na zewnątrz.
Pokaż te kółka bo jestem ciekawy.

regulamin 24.
Dzięki. Jak tylko założę koła (do weekendu już będą) i springi to zabiorę się właśnie za fotki. Będą do obejrzenia w wątku mojego auta : )
Dzięki jeszcze raz Panowie za pomoc!
Dzięki jeszcze raz Panowie za pomoc!
regulamin 24.