Witajcie,
wczoraj jak odstawilem auto na parking wszystko bylo ok, dzisiaj rano jak przekrecilem kluczyk w stacyjce oczekiwalem ze jak zwykle kontrolka airbagu zgasnie - niestety tak sie nie stalo. czy problem moze stanowic bardzo niska temperatura na zewnatrz ? ok - 20 ?
PS. mam na laptopie vaga i mam tez kabelek ale nigdy nie uzywalem go do skanowania airbagow - polecacie czy odradzacie skanowanie poduszek na wlasna reke?
pozdrawiam
Robert
[a6/ 2000] Kontrolka Airbag nie gasnie.
Zeskanowalem sobie Vagiem i dostalem taki blad:censored pisze:rstar7, jeżeli nie umiesz obsługiwać VAG-a to lepiej podjedź do jakiegoś mechanika, może wystarczy skasować błąd i po sprawie:)
Kod: Zaznacz cały
VAG-COM Version: Release 409.1-US
Control Module Part Number: 4B0 959 655 G
Component and/or Version: Airbag Front+Seite 1001
Software Coding: 00106
Work Shop Code: WSC 02325
1 Fault Found:
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-10 - - - Intermittent

co radzicie ?
Mam identyczny problem po zimie po jednej z nocy temp. -20. i pojawil sie problem z airbagiem. ponoc zaprodramowanie na nowo airbagow moze pomoc. Jesli tak to powiedzcie jakim programem mozna to zrobic. posiadam kabelek OBD2 pod USB VAG K+CAN
[ Dodano: 2010-07-31, 18:47 ]
Mam identyczny problem po zimie po jednej z nocy temp. -20. i pojawil sie problem z airbagiem. ponoc zaprodramowanie na nowo airbagow moze pomoc. Jesli tak to powiedzcie jakim programem mozna to zrobic. posiadam interfejs VAG K+CAN
[ Dodano: 2010-07-31, 18:47 ]
Mam identyczny problem po zimie po jednej z nocy temp. -20. i pojawil sie problem z airbagiem. ponoc zaprodramowanie na nowo airbagow moze pomoc. Jesli tak to powiedzcie jakim programem mozna to zrobic. posiadam interfejs VAG K+CAN