[c4 2.3 b+lpg] problem z odpalaniem
- chester009
- Forum Audi A6 / A7
[c4 2.3 b+lpg] problem z odpalaniem
witam mam taki maly problem moze ktos juz to przerabial i moze mi pomoc wiec sprawa wyglada tak :
podczas jazdy na lpg przy ok 3-4000 obrotow wystepuje strzelanie gazu w tlumik badz w rozdzielacz paliwa po czym samochod gasnie i nie moge go odpalic musze poczekac ok 30 minut i wtedy z odpaleniem sa problemy musze go krecic na rozruszniku i nic z tego nie odpali drugi raz czy na benzynie czy na gazie. na poczatku myslalem ze to swiece ale sa wporzatku to samo palec rozdzielacza i kopulka paliwo docchodzi do rozdzielacza to samo gaz
z gory dzieki za pomoc
podczas jazdy na lpg przy ok 3-4000 obrotow wystepuje strzelanie gazu w tlumik badz w rozdzielacz paliwa po czym samochod gasnie i nie moge go odpalic musze poczekac ok 30 minut i wtedy z odpaleniem sa problemy musze go krecic na rozruszniku i nic z tego nie odpali drugi raz czy na benzynie czy na gazie. na poczatku myslalem ze to swiece ale sa wporzatku to samo palec rozdzielacza i kopulka paliwo docchodzi do rozdzielacza to samo gaz
z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 22:59 przez chester009, łącznie zmieniany 1 raz.
cztery kola- sensem miłości i życia
- chester009
- Forum Audi A6 / A7
witam mam maly problem.podczas odpalania na benzynie jak samochod odpali to sam od razu przelancza na gaz i jest ok ale jak odpalam bezposrednio na benzynie to mi odpali ale po chwili gasnie i trabi tak jest za kazdym razem.i podczas jazdy jak chce przelaczyc na benzyne to dzieje sie to samo.czy morze wie ktos co jest nie tak?
[ Dodano: 2009-06-14, 19:08 ]
witam mam maly problem.podczas odpalania na benzynie jak samochod odpali to sam od razu przelancza na gaz i jest ok ale jak odpalam bezposrednio na benzynie to mi odpali ale po chwili gasnie i trabi tak jest za kazdym razem.i podczas jazdy jak chce przelaczyc na benzyne to dzieje sie to samo.czy morze wie ktos co jest nie tak? :?:
[ Dodano: 2009-06-14, 19:08 ]
witam mam maly problem.podczas odpalania na benzynie jak samochod odpali to sam od razu przelancza na gaz i jest ok ale jak odpalam bezposrednio na benzynie to mi odpali ale po chwili gasnie i trabi tak jest za kazdym razem.i podczas jazdy jak chce przelaczyc na benzyne to dzieje sie to samo.czy morze wie ktos co jest nie tak? :?:
johan
a z tym odpalaniem to jak mam na samej benzynie to go odpale i chwile chodzi i zachowuje sie jak by bylo odciecie benzyny i dlaczego trabi?w czasie jazdy jak wlaczam benzyne to jest to samo.dwa razy mi sie udalo praelaczyc na benz i jechac ale musialem sporo razu przelacznkiem sie bawic az zalapal ale po paru km i tak gasl.elektryk mi pomorze?
johan
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dwa włączniki? Załączający się sygnał? Jaki sygnał? Brzmi to co najmniej dziwnie jakbyś miał namieszane w okablowaniu i elektryce.johan pisze:sekwencje.a czy moze byc to jakies zwarcie?bo nie wiem czemu ale mam dwa wlaczniki do gazu jeden niby nie dziala ale jest podlaczony.i niby samochod powinienem palic dotykajac takiej srubki niby jakies zabezpieczenie a pale normalnie.
Na sekwencji z rana powinien Ci się przełączyć po lekkim zagrzaniu aż reduktor osiągnie temp. przełączania na gaz, która jest ustawiona w kompie instalacji gazu.
Jak długo zajmuje aż przełączy się na gaz z rana i czy do tego czasu bez problemu chodzi na benzynie?
normalnie mi trabi klakson.nie wiem czemu.dopalajac z rana to mi zazwyczaj za drogim razem lapie i jak odpalam to ma ciezko bardzo male obroty a jak dam gazy to mi przelaczy na gaz i jest ok.
[ Dodano: 2009-06-15, 20:22 ]
jak na samej benzynie odpalam to mi pochodzi ze 30sekund moze 1min zaczyna trabic i gasnie.
[ Dodano: 2009-06-15, 20:22 ]
jak na samej benzynie odpalam to mi pochodzi ze 30sekund moze 1min zaczyna trabic i gasnie.
johan