[ BRE 2.0 140 KM] Oil Presure,drgania i hałas na D lub R
[ BRE 2.0 140 KM] Oil Presure,drgania i hałas na D lub R
problem pojawił się ok dwóch miesięcy temu.podczas odpalania był dziwny hałas jakby bendix kręcił jeszcze przes sekunde po odpaleniu-coś w tym rodzaju (tylko na ciepłym silniku,przy zimnym wszystko ok)
wczoraj halas podczas odpalania ucichł ale zato przeżucił sie na skrzynie.na skrzyżowaniu stoje na D I jest hałas jakby stukanie.na R jest to samo.podczas jazdy na niskich obrotach też można usłyszeć stukanie.przypomnie że jak pokazało sie stukanie w skrzyniu auto juz odpala bez hałasu.
dzisiaj rano zapaliła mi się kontrolka ''oil presure''
jakieś podpowiedzi?co to może być?
BRE 2008r 2.0tdi automat. przebieg 110tys km
wczoraj halas podczas odpalania ucichł ale zato przeżucił sie na skrzynie.na skrzyżowaniu stoje na D I jest hałas jakby stukanie.na R jest to samo.podczas jazdy na niskich obrotach też można usłyszeć stukanie.przypomnie że jak pokazało sie stukanie w skrzyniu auto juz odpala bez hałasu.
dzisiaj rano zapaliła mi się kontrolka ''oil presure''
jakieś podpowiedzi?co to może być?
BRE 2008r 2.0tdi automat. przebieg 110tys km
Taxi-Limited Edition
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
już ci mowie jak auto jest w aso to
koszty według etki
jeśli siadło smarowanie a na pewno siadło to aso policzy sobie ok 5500 zł za same części czyli nowa pompa oleju z układem wałków i miską olejową + oczywiście robocizna strzelam w ciemno 2000 zł w aso także masz 7500 za samą pompę a jeszcze nie wiadomo co ze skrzynią
koszty według etki
jeśli siadło smarowanie a na pewno siadło to aso policzy sobie ok 5500 zł za same części czyli nowa pompa oleju z układem wałków i miską olejową + oczywiście robocizna strzelam w ciemno 2000 zł w aso także masz 7500 za samą pompę a jeszcze nie wiadomo co ze skrzynią
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: