[ BMK 3.0 224 KM] Nie udana próba wykręcenia świec żarowych.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ BMK 3.0 224 KM] Nie udana próba wykręcenia świec żarowych.
Witam co tu dużo mówić pacjent BMK 3.0tdi Ukręcona świeca żarowa , ukręciła sie górna częsci swiecy w środku materiały , ogólnie cała swieca dalej siedzi w cylindrze dolna czesc jak i górna czesc. Czy mozna z tym jezdzic ? zestaw do naprawy bedzie dopiero za 2 dni
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Ale mechanik prawdopodobnie przywiezie ze sobą tzw. zestaw naprawczy który po rozwierceniu starej świecy (bo nie ma innej możliwości) wkręci w rozwiercony otwór. Widziałem taką operację, na miejscu w warsztacie 60-70 pln.Deniro pisze:Ma przyjechac majster z narzedziami do wyciaganiazle odebralem jako zestaw naprawczy hehe

- Quattrorulezz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A8 D3
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No nic jutro bedziemy dzialac mozna zakupic ten zestaw l spisuje sie idealnie w 3.0tdi przetestowane przez kolege z forum . niema sensu placic komus 200zl za jedna swiecie jak mozna kupic caly zestaw za 300zl i miec na wieki , ja nie kupuje tylko ze wzgledu na to ze akurat znajomy przyjedzie mi to zrobic w cenie pewnie 50zl
- Załączniki
-
- 3923707112.jpg (37.21 KiB) Przejrzano 3608 razy
Ostatnio zmieniony 19 lut 2014, 19:01 przez Deniro, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Deniro, mam ten sam zestaw i poradziłem sobie bez najmniejszego problemu 3 min i świeca wykręcona, zaznacz sobie taśmą klejącą jak głęboko masz wiercić nie głębiej niż gwint na świecy, zmierz sobie na nowej, przyłóż wiertło i zaznacz robota prosta, nie potrzeba żadnych fakultetów do tego, wierć na bardzo wolnych obrotach, przygotuj sobie namagnesowany śrubokręt (możesz na magnesować w bagażniku wystaje magnes od głośnika) do wyciągania wirów,
Te czarne gwinty które wkręcasz w wywierconą świece zapewne sie skrzywią ale to przez dojście można spokojnie wyprostować
U siebie nawet nie musiałem gwintu poprawiać, zaopatrz sie w smar (zapomniałem co to kupiłem chyba miedziany) żeby zapobiec zapiekaniu sie gwintu, nowa świeca wkręcana kluczem Dynanometrycznym, siła opisana jest na pudełku, jak sie nie myle 18NM, co do nowych świec tylko beru
Powodzenia
Te czarne gwinty które wkręcasz w wywierconą świece zapewne sie skrzywią ale to przez dojście można spokojnie wyprostować
U siebie nawet nie musiałem gwintu poprawiać, zaopatrz sie w smar (zapomniałem co to kupiłem chyba miedziany) żeby zapobiec zapiekaniu sie gwintu, nowa świeca wkręcana kluczem Dynanometrycznym, siła opisana jest na pudełku, jak sie nie myle 18NM, co do nowych świec tylko beru
Powodzenia