Od pewnego czasu stałem się dosyć niespodziewanie posiadaczem audi a6 wcześniej też miałem audi lecz a6 był moim 2 typem.
Przebierałem miedzy bmw e39 , audi a6 c5/c6 , passat b5 fl.,,
Ogólnie szukałem bmw 39 jeździłem, przebierałem, marudziłem , tu rdza tam rdza, tu podarte tu coś kombinowane lub coś przekłamane .Ogólnie miał być diesel jeśli chodzi o bmw.
Jeśli chodzi o a6 omijałem silniki 2,5tdi uważam że te silniki są dobre ale tylko wtedy gdy mają mądrego i dbającego kierowce, ale auta z drugiej czy trzeciej ręki ,,,,, sami wiecie bywa różnie lecz a6 c5 nie było takiej na którą bym się skusił.A6 C6 oglądałem tylko jedną sztukę i od razu na moje oko plastiki, plastiki , plastiki jakoś tego za dużo ... wróciłem do do c5.
Poszukiwania auta trwały może z 5 miesięcy , tzn przeglądanie ogłoszeń itd.....
Warto było czekać .... trafiłem , mam to co chcę

Audi a6 c5 2,4 165KM niestety bez quattro ale nie przeszkadza mi to ... wziąłem 2,4 ponieważ miałem styczność z tym silnikiem tamten silnik ma przebieg 127tys pierwsza ręka i właściciel teraz już starsza osoba mówi że nigdy nic nie robił przy tym motorze a chodzi pięknie.
Chorowałem na bananowe fotele więc szukałem , ale gdyby było coś innego interesującego to też bym się zastanowił.
To co zrobiłem po zakupie to wymiana oleju na motul 8100 x clean , filtry komplet .
Oczywiście wszystkie plastiki (obudowy) zostały poodkręcane od silnika , taka inspekcja drobna oraz poodtykane przewody odpływowe te 2 w okolicy akumulatora byly przytkane , woda schodziła ale wolno teraz gitara .... potem wymiana xenonow na 6000k tutaj to miałem historie te z allegro włączały się za 20 razem (tzn błysły i zgasły i trzeba było włączać i wyłączać bo piszczał czujnik) wyrzuciłem je kupiłem inne w sklepie też był problem po kłótniach facet wymienił na inna firmę jak na razie ok.
Z wyposażenia to chyba standard:
-klimatyzacja
-ele szyby , lusterka
-funkcja komfort (otwieranie/zamykanie szyb z pilota)
-ksenon
-parktronic tył
-elektryczne fotele
-nawigacja
-subwoofer
-zmieniarka
-roleta bagażnika + siatka działowa
-anty napad
-podgrzewane fotele
I inne takie reszta widoczna na zdjęciach.
Zapraszam do oceniania ... na razie fabryczne wszystko ... ale bym chciał troche odświeżyć wygląd auta .
Trochę zdjęć wrzuciłem , rzadko fotografuje , a zdjęcia kiedyś może się przydadzą

Szkoda tylko że zdjęcia nie oddają wszystkich szczegółów ale co się dziwić robione kamera:P
[ Dodano: 2014-02-15, 21:28 ]
Ogólnie to dodam tak od siebie że auto mam może z 4 miesiące , i cały czas pracuje tak samo , nie ma niepokojących dźwięków itd,
Auto lata po autostradach dobrze się trzyma pakowne (dlatego avant) wygodne , a zamknięcie licznika to żaden problem .