Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Fis a wypadek

Elektryka
ODPOWIEDZ
AxelA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Fis a wypadek

Post autor: AxelA6 » 09 lut 2014, 10:26

Witam! Otóż mam problem z Fisem po wypadku (koleś mi wjechał w błotnik od strony kierowcy) mam paski na fisie i co odpalenie auta jest mniej pasków a raz więcej pasków więc tak jakby się gdzieś jakiś styk poluzował? A także jak się klepnie (ręką) kilka razy w miejsce uderzenia to również fis wyświetla raz więcej pasków a raz mniej. Szukałem trochę na temat fisu lecz znalazłem tylko opis fisa, jak naprawić fisa czyli wymiana wyświetlacz itd lecz nic tego typu co mnie spotkało jakby ktoś mógł mi pomóc byłbym wdzięczny lub jeśli przeoczyłem temat z podobnym problemem podaj mi linka do niego z góry dziękuję i pozdrawiam! :)

Model auta to:
Audi A6 2001r. po lifcie 2,4 avant quattro

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Fis a wypadek

Post autor: kot919 » 10 lut 2014, 12:11

AxelA6 pisze:Witam! Otóż mam problem z Fisem po wypadku (koleś mi wjechał w błotnik od strony kierowcy) mam paski na fisie i co odpalenie auta jest mniej pasków a raz więcej pasków więc tak jakby się gdzieś jakiś styk poluzował?
Pojawianie się, lub zanikanie wyświetlania informacji na FIS spowodowane jest najczęściej przez brak przejścia sygnałów na styku tasiemki kontrolera wyświetlacza, z taśmą wyświetlacza. Uderzanie w deskę rozdzielczą może chwilowo poprawiać sytuację, ale raczej nie naprawi problemu. Na chwilę obecną jedyne sensowne rozwiązanie to niestety wymiana wyświetlacza (przynajmniej ja innego nie znam :/ )

AxelA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AxelA6 » 10 lut 2014, 19:58

Dziękuję za odpowiedź! Poczekam jeszcze trochę może ktoś coś jeszcze doda jeśli nie to wezmę się za wymianę fisa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja