Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zamiana Multi na Tip

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Binkong
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zamiana Multi na Tip

Post autor: Binkong » 09 lut 2014, 01:25

Witam. Nabyłem C6 2.7 tdi auto nie posiada silnika i skrzyni. Siedział tam silnik CANA i multitronic i teraz gdy szukam bebechów mam pytanie , poniewaz chcialem zrobić chipa a naczytalem sie ze dla multi bezpieczne jest ok 400 nM czy mogł bym wstawic nowy silnik z Tipem ? może ktoś wie szukałem na forumnie znalazem. Pozdrawiam

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: Zamiana Multi na Tip

Post autor: rafal_m » 24 lut 2014, 07:42

Binkong pisze:Witam. Nabyłem C6 2.7 tdi auto nie posiada silnika i skrzyni. Siedział tam silnik CANA i multitronic i teraz gdy szukam bebechów mam pytanie , poniewaz chcialem zrobić chipa a naczytalem sie ze dla multi bezpieczne jest ok 400 nM czy mogł bym wstawic nowy silnik z Tipem ? może ktoś wie szukałem na forumnie znalazem. Pozdrawiam
Po pierwsze:
MULTI to FWD a tip w a6 4f to AWD. Wiec czeka Cie montaz walu bodajze jest troche inne zawieszenie z tylu, dyferek itp. Do tego Quattro ma 80l zbiornik, a multi 70l, przynajmniej tak napisali w mojej ksiazce od samochodu. Zaloze sie o glowe ze roznic jest sporo wiecej... ale w ich znalezieniu pomoze Ci etka i elsa.

Po drugie chcesz kupic 2.7 i go chipowac... lepiej wziac 3.0 i zostawic go w serii.

Binkong
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Binkong » 25 lut 2014, 21:20

rafal_m dzieki za odpowiedz. Wczoraj rozmawiałem z znajomym serwisantem z ASO mowil ze zamiana na tip jest nie warta zachodu i kosztow pozatym przy sprzedazy gorzej. Spytałem jeszcze o manuala, mowil ze da rade i wiele roboty niema, ale sam wiem ze w takim aucie wajchowanie biegami w miescie nie jest komfortowe co tez potwierdził i odradzał. Co do silnika to mam juz a6 2.7 stoi jescze bez silnika i pytalem go czy moge wsadzic 3.0 mowil ze tak tylko ze przy sprzedazy bedzie to minus wiec zdecydowalem sie na 2.7 z jakim go stworzyli :)

Awatar użytkownika
rav1982
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rav1982 » 28 lut 2014, 12:30

rafal_m pisze:Do tego Quattro ma 80l zbiornik, a multi 70l, przynajmniej tak napisali w mojej ksiazce od samochodu.
Zbiornik 80 l można było sobie zamówić przy konfigurowaniu auta również z napędem na przód ale przy takiej przekładce pojemność zbiornika nie jest największy problemem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja