Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MULTI] samochod jakby ciagle na N

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
arek523
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MULTI] samochod jakby ciagle na N

Post autor: arek523 » 04 lut 2014, 14:35

Witam

Podczas ostatniej podrozy moim Audi A6 C5 2.5 TDI przez duze zaspy w pewnym momencie sie zawiesilem. podczas proby ostrzejszego ruszenia zrzucilo mi go z biegu. I tak juz zostalo obojetnie na jakiej pozycji by nie byl po dodaniu gazu samochod wchodzi tylko w obroty, a nie rusza.
Dawniej mialem problemy, zdarzalo sie ze zrzucil z biegu podczas poslizgu albo ostrzejszego hamowania ale po przelozeniu na N i spowrotem na D juz bylo dobrze. Teraz nic nie reaguje. Czy mozliwe ze nabilo mi sniegu i cos przymarzlo? Nie znam sie na tych skrzyniach samochod mam od pol roku. Dodam ze bylo to w zawieje i bylo okolo 20 stopni na minusie.
Co mozecie mi poradzic?

DYZIOL1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DYZIOL1 » 04 lut 2014, 18:47

witam raczej wątpie ze coś ci tam zamarzło jak już wcześniej coś ci tam wariowało. na twoim miejscu bym za dużo nie kąbinował tylko udaj sie do dobrego fachowca. mój multi też kiedyś padł i naprawa mnie kosztowała 5000 tysi ale teraz to sama przyjemność z jazdy :)

SoloZiP
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SoloZiP » 06 lut 2014, 12:38

Ciężko powiedzieć, było już parę przypadków że automaty padały po zakopaniu się w śniegu, jakbyś podłączył VAGa to byś wiedział coś więcej, jest tutaj jeden specjalista od multitroniców ale nie pamiętam jego nicku, może ktoś inny przypomni

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja