Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

19x8.5J ET45 a niemiecki TUV

Koła, felgi i opony
ODPOWIEDZ
kaczaban
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

19x8.5J ET45 a niemiecki TUV

Post autor: kaczaban » 08 lut 2014, 12:48

Witam. Kupiłem felgi takie jak w temacie, wszystko fajnie extra ale pojawiły sie przeszkody i chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś miał podobny problem.Mianowicie chodzi o to, że na niemieckim TUVie kręcą głową i nie chcą podbić mi przeglądu na tych kołach.W zeszłym tygodniu byłem w salonie Audi i to samo, nikt się pod tym nie chce podbić tłumacząc się tym, że ET jest za małe dodając że musi wynosić 47 a opony na ten komplet to 255/35(wg. tego co mają na komputerze). Pytanie do osób mających auta na niemieckich blachach, mające felgi o tym oznaczeniu. Da radę włożyć te felgi i legalnie wyjechać na drogę czy już powinienem myśleć o zamianie na inne? I jeszcze jedno pytanie. Jak przechodzą TUV niemieckie tuningi w których felgi są czasem szersze od standardowych o duuużżo cali i z mniejszym ET :|
Dorzucam jeszcze zdjęcia jak to wygląda.Może się komuś przyda na przyszłość :)
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2014-02-08, 12:48 ]
Temat miał wylądować w koszu ale zostaje na przyszłość. A więc musiałem troche załatwić ale nie było tragicznie, bo niemiecka biurokracja tyczy sie nawet zmian kół. Potrzebowałem 2 papierki 1-wszy ABE Allgemeine Betriebserlaubnis czyli coś w stylu homologacji i 2-gi z audi na ktorym stoi jaką nośność mają felgi(ten 2-gi chyba tylko dlatego że gościu nie mógł znależć u siebie w bazie).Na szczęscie udało sie załatwić i teraz tylko kwestia opon (które też są ściśle określone w papierach) 245/35 lub 255/35, ale ten wybór należy już do mnie. Podpowie ktoś albo podeśle mi foto jak wygląda na feldze 19x8.5J opona 245 jak i 255. Z góry dzięki :>

A tak wygląda ABE.
http://naforum.zapodaj.net/a67d33994dd5.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/967fa4851b09.jpg.html
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kaczaban, łącznie zmieniany 1 raz.
Marzy o tym każdy chłopaczyna z bloków mieć mieszkanie, kozacki samochód. Hajsu pełna kieszeń, w pliku nowa seria sztuka uśmiechnięta, na jej dłoni biżuteria!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja