Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Plama po myciu samochodu na tylnych drzwiach

Nadwozie
ODPOWIEDZ
slavi30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Plama po myciu samochodu na tylnych drzwiach

Post autor: slavi30 » 17 sty 2014, 18:14

Witam
Panowie mam problem z tylnymi drzwiami po stronie kierowcy,już trzeci raz z kolei po myciu samochodu wyskakuje mi ta plama z wody http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/232 ... 3d3e0.html jak temu zaradzić może ktoś z was miał ten sam problem jeśli tak to proszę o natychmiastową pomoc, na tej wysokości leci wiązka kabli od podnoszenia szyb nie daj boże jak zwarcie zrobi.Pomóżcie

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Plama po myciu samochodu na tylnych drzwiach

Post autor: kot919 » 17 sty 2014, 19:04

slavi30 pisze:Witam
Panowie mam problem z tylnymi drzwiami po stronie kierowcy,już trzeci raz z kolei po myciu samochodu wyskakuje mi ta plama z wody http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/232 ... 3d3e0.html jak temu zaradzić może ktoś z was miał ten sam problem jeśli tak to proszę o natychmiastową pomoc, na tej wysokości leci wiązka kabli od podnoszenia szyb nie daj boże jak zwarcie zrobi.Pomóżcie
Moim zdaniem najbardziej prawdopodobne są dwie przyczyny - albo listwa zgarniająca z uszczelką Ci przecieka, albo masz dziurawą harmonikę drzwi
Może woda równie dobrze dostawać się gdzieś od spodu ale to ciężko powiedzieć ... Najlepiej po myciu jak Ci się pojawi ta plama, zdemontuj tapicerkę drzwi i sprawdź - może najdziesz miejsce którędy dostaje się woda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja