witam wszystkich na forum mam pytanie odnośnie skrzypienia świateł awaryjnych niekiedy nic a niekiedy jak zacznie to piszczy i piszczy dopiero gdy poruszam kierunkiem prawo lub lewo to ustaje ale znów zaczyna dopiero jak parę razy tak zrobię to przestaje co to może być czy to jakiś przekaznik do wymiany może ktoś was miał podobny problem ? z góry dzięki za info.
.
skrzypiacy i piszczacy awaryjny ???
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego nie wymieniaj od razu przekaźnika 
Zazwyczaj za takie objawy odpowiada mały "prąd" który przeskakuje po zaśniedziałych stykach w manetce kierunków.
Ja miałem te same objawy, kupiłem przekaźnik, a nadal to samo.
Potwierdziło się, że to przy manetce kierunków, ale też od razu nie ma sensu wymieniać. Kupiłem spray do czyszczenia styków - prysnąłem kilka razy z lewej strony w manetkę i ruszałem góra-dół kilkanaście razy. Powtórzyłem taki zabieg 3 razy przez 3 dni i objawy ustały - wszystko jest OK.
post edytowałam zgodnie z regulaminem forum (Mazdomania)

Zazwyczaj za takie objawy odpowiada mały "prąd" który przeskakuje po zaśniedziałych stykach w manetce kierunków.
Ja miałem te same objawy, kupiłem przekaźnik, a nadal to samo.
Potwierdziło się, że to przy manetce kierunków, ale też od razu nie ma sensu wymieniać. Kupiłem spray do czyszczenia styków - prysnąłem kilka razy z lewej strony w manetkę i ruszałem góra-dół kilkanaście razy. Powtórzyłem taki zabieg 3 razy przez 3 dni i objawy ustały - wszystko jest OK.
post edytowałam zgodnie z regulaminem forum (Mazdomania)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2014, 20:19 przez fadros, łącznie zmieniany 1 raz.