Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zgasła i szukanie przyczyny

Elektryka
ODPOWIEDZ
Tomek200x
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zgasła i szukanie przyczyny

Post autor: Tomek200x » 29 gru 2013, 19:16

Autko odmówiło posłuszeństwa, zacznę od tego że dwa dni temu wracałem do domu i po drodze zaczęła migać kontrolka od świec żarowych,
zjechałem na bok, zgasiłem i chciałem odpalić kontrolka nadal mrugała i nie chciała odpalić za drugim podejściem bez problemu kontrolka pomigała chwilkę i zgasła, auto jechało bez problemu , rano normalnie odpaliła jak zawsze od strzała zrobiłem rundę po mieście i wróciłem
bez problemu , po południu odpaliłem kontrolka zamigała na początku i zgasła zrobiłem ze dwa kilometry i autko zamarło i kontrolka znowu zaczęła migać :((((

Obleciałem trochę forum i już widzę że lekko nie będzie , jutro jedzie na komputer ale żeby nie być za bardzo tępym to zajrzałem tu i tam
sprawdziłem pompę paliwa tą w zbiorniku (paliwa jest po niżej połowy ) i działać działa przynajmniej wydaje jakieś odgłosy a paliwa nie widać przy filtrze paliwa o ile dobry przewód odpiołem , co wy myślicie o tym przypadku po za tym że jest ciężki

Awatar użytkownika
ancek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ancek » 29 gru 2013, 19:55

najprawdopodobniej zapowietrzony uklad paliwowy
kiedy ostatnio tankowales i kiedy wymieniales filtr paliwa?
Obrazek
141PS /326Nm

Tomek200x
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tomek200x » 29 gru 2013, 22:20

Tankowałem jakieś trzy tygodnie temu , pod korek, filtr wymieniany był kiedyś ale nie za mojej kadencji .

Zastanawia mnie tylko czemu pompka pracuje a paliwo nie leci , czy ta pompka ma inne zadanie niż podawanie paliwa ?

[ Dodano: 2013-12-30, 17:57 ]
Błedy pokasowane, odpowietrzona , odpalona :) .

Przyczyna : wiek zrobił swoje, pogniłe przewody paliwowe, sączące się paliwo na spodzie auta :shock: <wnerw>

[ Dodano: 2013-12-30, 22:28 ]
Teraz szukam jakiegoś schematu przewodów paliwowych tych co są pod autem długość itp jakby ktoś miał to na oku to bede wdzieczny :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja