Witam
Od jakiegoś miesiąca mam bardzo denerwujący problem z prawymi tylnymi drzwiami, a mianowicie wygląda to tak:
Jak jeżdżę sam to jest wszystko w porządku, ale jak siądzie na prawym przednim fotelu pasażer to co chwilę migają światełka od otwarcia drzwi tylnych prawych, na fisie pokazuje otwarcie i po zwolnieniu poniżej 5km/h odblokowuje się bagażnik(włączone zamykanie bagażnika w vagu) co jeszcze bardziej wkurza co światła... wystarczy że siedzi na fotelu... nie opiera się o drzwi i nie trzyma nóg na podłodze... nie mam zielonego pojęcia co się dzieje, zmieniłem nawet zamek w drzwiach tylnych, bo myślałem, że to wina styczników, ale nie... Przy okazji zmieniałem zamek prawy przedni bo jego ani komp, ani moduł nie widział, a teraz jest ok. Tylko notorycznie ten sam problem z tylnymi prawymi drzwiami... Ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć??
pozdrawiam
Problem z ,,otwierającymi" się tylnymi prawymi drzwiami
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Może być uszkodzona wiązka w fotelu pasażera (Zwarcie do GND) - idzie ona do tylnej lampki oświetlenia przestrzeni pod nogami.Cybul pisze:ale najlepsze jest to że pasażer może tylko siedzieć a nie musi mieć nóg na podłodze, a też się to dzieje...
Możesz spróbować dostać się pod fotel pasażera i odłączyć 2 stykowe czarne złącze pod fotelem. Jeżeli objaw ustanie, to masz problem zlokalizowany.