Witam,
jestem nowym użytkownikiem S6. Ma ona niefabryczne zwykłe radio CD oraz sterowanie w kierownicy oraz zmieniarkę w bagażniku. Chciałbym wymienić radio na takie, które obsłuży koło kierownicy oraz fabryczną zmieniarkę. Może to być radio fabryczne lub nie. Jakie modele fabryczne z CD spełniają taki warunek , gdyż wolałbym jednak fabryczne niż nieoryginalne, chyba że byłby tylko kaseciak to wtedy preferowałbym niefabryczne.
Dziękuję z góry za pomoc.
Radio do sterowania w kierownicy
- Black and White
- Forum Audi A6 / A7
Najlepiej fabryczne, jeśli nie da rady znaleźć to warto pobawić się z takim lub podobnym zestawem:
http://sklep.rms.pl/interfejs-do-sterow ... di-ks14611
Tylko trzeba uważać bo niby pasuje ale zawsze jakieś piny trzeba przekładać.
http://sklep.rms.pl/interfejs-do-sterow ... di-ks14611
Tylko trzeba uważać bo niby pasuje ale zawsze jakieś piny trzeba przekładać.
Usunięto zgodnie z 24 Punktem Regulaminu.
- Black and White
- Forum Audi A6 / A7
Nie jestem pewny w 100% ale powinieneś coś zdobyć,konkretnego modelu nie jestem w stanie podać co by pasował idealnie. Napięcia zasilające będą te same ,wyprowadzenia na głośniki też, pozostają tylko przewody do sterowania z kierownicy i zmieniarki i tu zaczyna się zabawa bo jak we wtyczkach pasują piny to ok ale jak nie to idzie je przełożyć. Zależy to tylko od dobrego elektryka i jego zdolności. Wychodzi dopiero jak trzymasz radio w rękach.
Usunięto zgodnie z 24 Punktem Regulaminu.
- Black and White
- Forum Audi A6 / A7
- Black and White
- Forum Audi A6 / A7
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Black and White, powiedz lepiej czy masz system Bose, czy nie?
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- Black and White
- Forum Audi A6 / A7
Cóż, szukając radia, które w pełni było kompatybilne z funkcjami mojego autka tj. sterowanie w kierownicy, sub oraz zmieniarka, natrafiłem na ciekawą ofertę firmy blaupunkt, która jak wiadomo m.in. produkowała kaseciaka concert. Otóż aktualne modele tej firmy mają trzy z czterech gniazd jakie występowały w modelu concert, a modele sprzed kilku lat mają komplet gniazd.
Dla porównania zdjęcia:
1. radia concert
2. układu oryginalnych gniazd radia concert
2. radia blaupunkt modena
3. radia blaupunkt toronto
Wychodzi na to, ÂŻe, ten czwarty port obsługuje navi i telefon, którego i tak nie mam. Czy mając takie gniazda jak na pierwszym lub drugim zdjĂŠciu, można oczekiwać współpracy ze wszystkimi funkcjami , które wymieniłem.
[ Dodano: 2013-12-28, 23:44 ]
Na forum, kilka osób pisało, że takie niefabryczne radia Blaupunkta są kompatybilne.
[ Dodano: 2014-01-22, 16:39 ]
Witam,
po zakupie radia Concert I na kasetę wszystko gra razem z oryginalną zmieniarką CD. Chciałbym jednak dołączyć to tego niezależną zmieniarkę typu Xcarlink na MP3. Problem w tym, że gniazdo zmieniarki jest zajęte. Sprzedawca portalu aukcyjnego odpisał mi tak: Witam,
"samego przełącznika nie ma w zestawie, ale w przypadku samochodów z grupy VW ze złączem 8 PIN jest możliwość podłączenia fabrycznej zmieniarki do czarnego złącza (wyjątek w przypadku Audi z pełną kostką 20 PIN, do którego trzeba dokupić adapter - w takiej konfiguracji nie można podłączyć zmieniarki CD do czarnego złącza)
Przełączanie odbywa się poprzez wybranie trybu zmieniarki, następnie powrót do trybu FM i ponowne wybranie trybu zmieniarki. W ten sposób zmieniarka będzie się przełączała między mp3 a cd."
Adapter w załączniku na obrazku. Teoretycznie wiem o co chodzi, proszę tylko o potwierdzenie czy taki adapter rozdziela niezależnie wszystkie funkcje zmieniarki na 3 osobne kostki miniISO?
Pytam, ponieważ ze zdjęcia wydaje się, że nie, ale oczywiście mogę się mylić!
Dla porównania zdjęcia:
1. radia concert
2. układu oryginalnych gniazd radia concert
2. radia blaupunkt modena
3. radia blaupunkt toronto
Wychodzi na to, ÂŻe, ten czwarty port obsługuje navi i telefon, którego i tak nie mam. Czy mając takie gniazda jak na pierwszym lub drugim zdjĂŠciu, można oczekiwać współpracy ze wszystkimi funkcjami , które wymieniłem.
[ Dodano: 2013-12-28, 23:44 ]
Na forum, kilka osób pisało, że takie niefabryczne radia Blaupunkta są kompatybilne.
[ Dodano: 2014-01-22, 16:39 ]
Witam,
po zakupie radia Concert I na kasetę wszystko gra razem z oryginalną zmieniarką CD. Chciałbym jednak dołączyć to tego niezależną zmieniarkę typu Xcarlink na MP3. Problem w tym, że gniazdo zmieniarki jest zajęte. Sprzedawca portalu aukcyjnego odpisał mi tak: Witam,
"samego przełącznika nie ma w zestawie, ale w przypadku samochodów z grupy VW ze złączem 8 PIN jest możliwość podłączenia fabrycznej zmieniarki do czarnego złącza (wyjątek w przypadku Audi z pełną kostką 20 PIN, do którego trzeba dokupić adapter - w takiej konfiguracji nie można podłączyć zmieniarki CD do czarnego złącza)
Przełączanie odbywa się poprzez wybranie trybu zmieniarki, następnie powrót do trybu FM i ponowne wybranie trybu zmieniarki. W ten sposób zmieniarka będzie się przełączała między mp3 a cd."
Adapter w załączniku na obrazku. Teoretycznie wiem o co chodzi, proszę tylko o potwierdzenie czy taki adapter rozdziela niezależnie wszystkie funkcje zmieniarki na 3 osobne kostki miniISO?
Pytam, ponieważ ze zdjęcia wydaje się, że nie, ale oczywiście mogę się mylić!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Było: Subaru Legacy 1996
Jest: Audi S6 2001
Nissan Murano 2006
Jest: Audi S6 2001
Nissan Murano 2006