Chcę kupić chłopakowi zmieniarkę USB tylko kompletnie się na tym nie znam, mogli byście coś doradzić??
Wiem tyle że to audi A6 C5 1998 rok radio concert.
Pomóżcie proszę

Mam taka samą zmieniarkę i mam pewien problem a mianowicie po uruchomieniu silnika muszę ja za każdym razem resetować inaczej radio(Navigation Plus) jej nie widzi wszystko podłączone zgodnie z instrukcją nie moge sie z tym uporać..wedka pisze:Może coś takiego?
Cyfrowy emulator zmieniarki MP3/SD/USB/AUX firmy DMC
ze złączem USB, SD CARD i MINI JACK
Obrazek
do kupienia np. tutaj:
http://viaken.pl/pl/cyfrowy-emulator-zm ... 8-pin.html
Ewentualnie na Allegro pojawia się czasami coś podobnego - wystarczy wyszukać "emulator zmieniarki".
Podłącza się to jak zwykłą zmieniarkę CD, tylko radio musi być przystosowane do obsługi zmieniarek - jeżeli to jest Concert I i wygląda tak jak to:
Obrazek
to będzie działało bez problemu. Ważne jest, aby z prawej strony radia był przycisk MODE, wtedy można podłączyć taki emulator.
Podłączam się do pytania. Mam niestety tak samo w Nissanie.Seba5632 pisze:Mam taka samą zmieniarkę i mam pewien problem a mianowicie po uruchomieniu silnika muszę ja za każdym razem resetować inaczej radio(Navigation Plus) jej nie widzi wszystko podłączone zgodnie z instrukcją nie moge sie z tym uporać..wedka pisze:Może coś takiego?
Cyfrowy emulator zmieniarki MP3/SD/USB/AUX firmy DMC
ze złączem USB, SD CARD i MINI JACK
Obrazek
do kupienia np. tutaj:
http://viaken.pl/pl/cyfrowy-emulator-zm ... 8-pin.html
Ewentualnie na Allegro pojawia się czasami coś podobnego - wystarczy wyszukać "emulator zmieniarki".
Podłącza się to jak zwykłą zmieniarkę CD, tylko radio musi być przystosowane do obsługi zmieniarek - jeżeli to jest Concert I i wygląda tak jak to:
Obrazek
to będzie działało bez problemu. Ważne jest, aby z prawej strony radia był przycisk MODE, wtedy można podłączyć taki emulator.
Ten wymieniony przeze mnie kilka postów wyżej kosztował około 320zł z przesyłką - OK, jest to 50% drożej niż Viaken, ale używam go od połowy 2013 i jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Tylko raz musiałem wyjąć i włożyć wtyczkę, bo radio nie czytało emulatora - ale było to po odłączeniu akumulatora, więc to raczej normalna sprawa.kanar2306 pisze:Hmm,to naprawdę ciekawe... Może przez to tak niska cena,bo z innych firm to kosztują dużo więcej... A na innym radiu próbowałeś??
Mam to samo tylko ze zmieniarką XCARLINK... z radiem concert bardzo rzadko mi się wieszała a z RNS-D prawie za każdym razem chyba że po włączeniu zapłonu poczekam z 4 sek do uruchamiania silnika.Seba5632 pisze: Mam taka samą zmieniarkę i mam pewien problem a mianowicie po uruchomieniu silnika muszę ja za każdym razem resetować inaczej radio(Navigation Plus) jej nie widzi wszystko podłączone zgodnie z instrukcją nie moge sie z tym uporać..