[ TIP+Q] Falujące obroty silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[ TIP+Q] Falujące obroty silnika
Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników tiptronica. Od jakiegoś czasu autko dziwnie się zachowuje na zimnym silniku, przy niskich obrotach do 2000 wskazówka obrotomierza faluje o jakieś 100obr/min. w górę i w dół. Kiedy zwiększę obroty powyżej 2000 silnik pracuje idealnie, w miarę rozgrzewania silnika falowanie maleje. Skrzynia pracuje idealnie, nie szarpie biegi zmieniają się płynnie. Po podpięciu pod VCDS nie ma żadnych błędów. Co może być przyczyną, czy to wina skrzyni czy coś z silnikiem? 

-
- Forum Audi A6 / A7
przepływomierz
zacząłbym od diagnozy konwertera jak i samego sterowania tipa i przedewszystkim czy płyn g12 nie dostał sie chłodnicą do obiegu
olej był zmieniany kiedyś w ogóle? miałem to samo co ty i uwierz mi nie był to przepływomierz, z reszta przepływke możesz sprawdzic w logach
Skoczyło sie na wymianie kompletnej skrzyni ze sprzegłem, oczywiście na własne życzenie bo nic z tym nie robiłem

Skoczyło sie na wymianie kompletnej skrzyni ze sprzegłem, oczywiście na własne życzenie bo nic z tym nie robiłem
-
- Forum Audi A6 / A7