Halogeny przód
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Halogeny przód
Witam! Mam pytanie do kolegów którzy maja przy swoich a6 halogeny w zderzaku. Jak oceniacie działanie w mgle lub w deszczu czy śniegu? Bo u mnie niestety po właczeniu jakosc swiatła oceniam na bardzo słaba!!! Moze to wina żarówek czy po prostu te halogeny tak działaja??? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam!!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
lukasz0002@vp.pl, rozumiem
warto wymontować halogen i sprawdzić jego stan możliwe, że ząb czasu już się na nim odbił i świeci jak świeci.Kiedyś zakupiłem halogen jeden nowy do a4 b6 bo kamień załatwił ori i ten nowy świecił 50 % lepiej.

-
- Forum Audi A6 / A7
Tak mysle kolego ze moze juz sa wypalone I dlatego tak jest.Wczesniej mialem opla I halogeny w mgle swiecily bardzo dobrze. A moze by trzeba bylo jakies mocniejsze zarówki zamontowac???
Ostatnio zmieniony 08 lis 2013, 19:08 przez lukasz0002@vp.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
lukasz0002@vp.pl, mocniejsza żarówka może narobić bałaganu inna temperatura zobacz jak masz ustawione one posiadają regulację po zdemontowaniu kratki maskującej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Halogeny z racji swojego umiejscowienia mają świecić 'pod' mgłą (przy samym asfalcie powietrze jest jeszcze na tyle nagrzane, że mgła nie występuje, bądź występuje w znikomym stopniu - im wyżej od niego tym mgła gęstsza). Ponadto nie wiem czy zaobserwowaliście, jednakże światła mijania czy drogowe dość mocno oślepiają kierowcę we mgle, natomiast przy światłach przeciwmgielnych jest już dużo lepiej 
Niestety światła przeciwmgielne są bardzo narażone na wszelkie uszkodzenia mechaniczne, i z czasem ich powierzchnia matowieje. Polerka na nic się nie zda, bo są zrobione ze szkła. Jedyne co można zrobić, to wymienić na nowe, bądź spróbować przełożyć samo szkło - były swego czasu dostępne na portalach aukcyjnych.
U mnie podczas mgły się sprawdzają

Niestety światła przeciwmgielne są bardzo narażone na wszelkie uszkodzenia mechaniczne, i z czasem ich powierzchnia matowieje. Polerka na nic się nie zda, bo są zrobione ze szkła. Jedyne co można zrobić, to wymienić na nowe, bądź spróbować przełożyć samo szkło - były swego czasu dostępne na portalach aukcyjnych.
U mnie podczas mgły się sprawdzają

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Teraz Macieju mnie zaintrygowałeśmwx pisze:Chyba, że masz dostęp do szlifierki oscylacyjnej - moje po godzinie męczenia ich papierem 600 odzyskały pełną przejrzystość (poza kilkoma najgłębszymi dziurami)