[ALG 2.8 193 KM] FIS otwieranie drzwi
[ALG 2.8 193 KM] FIS otwieranie drzwi
Witam, właśnie wymieniłem licznik w mojej A6, wcześniej miałem pełny fis i teraz tez mam. tylko że wcześniej widziałem samochód na fis i każde drzwi które były otwarte. Moje pytanie jest następujące. Czy da się jakoś za pomocą VAGa włączyć tą opcję, jeśli tak to proszę mi powiedzieć w jaki sposób. Z góry dzięki za pomoc...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Były C5tki z przyciskiem menu w miejscu gdzie jest schowek zaraz koło przycisku regulacji lusterek. Zazwyczaj były to pojazdy wyposażone w Webasto, bądź navigację. Przycisk i pokrętło służyło się do poruszania po menu i do zarządzania pewnymi funkcjami samochodu.mariusz888 pisze:obok regulacji lusterek żadne a6 c5 nie ma przycisku menu <szok>Damian_28 pisze:a wiesz moze jak wejsc w menu fis, jesli nie ma przycisku menu obok regulacji lusterek????
może chodzi ci o dźwignie wycieraczek
Przykład:
lub
Temat braku wyświetlania drzwi po wymianie licznika występował już niejednokrotnie na forum, i raczej nie zależy on od okablowania (sprawdzono już wiele możliwości). Dlatego Ja też skłaniałbym się do rozwiązania sugerowanego przez Kolegę (wymiana softu w liczniku - oczywiście o ile będzie pasował)mariusz888 pisze:musisz wgrać pamięć ze starego licznika
niektóre liczniki nie miały tego autkaw oprogramowaniu i nie ma możliwości tego włączyć