Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

TV

Nawigacja fabryczna
Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2010
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

TV

Post autor: Jarecki001 » 05 lis 2013, 12:06

Witam Szanowne Grono Forumowiczów

Zadam lamerskie pytanie, bo w Touaregu bylo to jasne, jak sprawdzic czy jest TV w A6c6 ?
w bagazniku mam czytnik navigacji, i jest oznaczony jako DVD, czy bedzie czytal tez np filmy DVD ?

dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jacek528
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Brak

Post autor: jacek528 » 05 lis 2013, 16:34

Jarecki001, sprawdź czy masz tuner TV w bagażniku i będziesz wiedział :)

A co do filmów, to niestety czytnik DVD w bagażniku służy jedynie do nawigacji.

Jarecki001
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 2010
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: Jarecki001 » 05 lis 2013, 17:01

Witam
dzieki za odpowiedz.
A jak to ustrojstwo, tzn tuner mozge zidentyfikowac, po ktorej stronie, w ktorym miejscu jest montowany przez
gosci z Audi.

dzieki
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jacek528
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Brak

Post autor: jacek528 » 06 lis 2013, 09:36

Jarecki001, w bagażniku po lewej stronie.
Zazwyczaj znajdują się tam dwie jednostki; jednostka centralna i moduł GPS (DVD).

blaszczu33
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blaszczu33 » 29 gru 2013, 18:04

WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...?? czego mi brakuje??
Tomasz

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 29 gru 2013, 20:19

blaszczu33, Nie wiem czy dobrze kombinuje ale teraz w PL jest tv puszczana przez DVBT cyfrowo i może Ci już sygnału nie odbiera bo masz odbiornik analogowy. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi :)

blaszczu33
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blaszczu33 » 29 gru 2013, 22:12

KL4K50N pisze:blaszczu33, Nie wiem czy dobrze kombinuje ale teraz w PL jest tv puszczana przez DVBT cyfrowo i może Ci już sygnału nie odbiera bo masz odbiornik analogowy. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi :)
Tez kolego o tym myslalem ale moze wy mi cos bardziej podpowiecie
Tomasz

Awatar użytkownika
łosiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: łosiu » 30 gru 2013, 00:29

blaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...?? czego mi brakuje??
Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerze <okok>

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 30 gru 2013, 09:05

łosiu pisze:
blaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...?? czego mi brakuje??
Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerze <okok>
Albo zamiana na MMI 3G z tunerem cyfrowym i kodowaniem MPEG-4. Nie kupuj hybrydowych ORI dekoderów do MMI 2G, bo one nie pracują na MPEG-4 :(

blaszczu33
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blaszczu33 » 02 sty 2014, 11:58

łosiu pisze:

a kolego mozesz mi pomoc i pokazac jaki ten dekoder DVBT kupic i czy bez problemu podlaczy sie bez ingerencji w elektryke jesli tak to gdzie go podlaczyc ??
Tomasz

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 02 sty 2014, 12:14

blaszczu33 pisze:
łosiu pisze:

a kolego mozesz mi pomoc i pokazac jaki ten dekoder DVBT kupic i czy bez problemu podlaczy sie bez ingerencji w elektryke jesli tak to gdzie go podlaczyc ??
Tyle, że nie będzie sterowania TV z MMI... dlatego warto, aby ten dodatkowy tuner miał pilot :)

blaszczu33
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blaszczu33 » 02 sty 2014, 18:11

To poprosze o porade co zamowic na allegro i gdzie to podlaczyc zeby chodzilo...??
Tomasz

Awatar użytkownika
łosiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: łosiu » 03 sty 2014, 19:57

blaszczu33 pisze:
łosiu pisze:

W bagazniku na samym dole masz tuner tv z tylu czerwona kostka masz tam dwa wejscia AV
SCHEMAT:
1 - Zacisk 30 (zasilanie)
2 - Zacisk 31 (masa)
3 - Przewód diagnozy przerwy w magistrali danych
4 - Wyjście wideo
5 - Lewe wyjście audio
6 - Masa ekranu (audio)
7 - Prawe wyjście audio
8 - Masa ekranu (wideo)
9 - Masa ekranu (audio)
10 - Lewe wejście audio 1
11 - Prawe wejście audio 1
12 - Wejście video 1
13 - Masa ekranu 1 (wideo)
14 - Masa ekranu 2
15 - Masa ekranu 2
16 - Lewe wejście audio 2
17 - Prawe wejście audio 2
18 - Wejście wideo 2
19 - Masa ekranu 2

Podpinasz chinczami np takie DVD z dvb-t z alledrogo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 20:06 przez łosiu, łącznie zmieniany 1 raz.

blaszczu33
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: blaszczu33 » 04 sty 2014, 09:38

dziekuje za odpowiedz:) w takim razie jesli jest tam wejscie audio video to idzie podlaczyc kamere cofania pod te wejscia??
Tomasz

Awatar użytkownika
łosiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: łosiu » 04 sty 2014, 11:09

Tak, jak nie chcesz drogiej ori kamerki mozesz chinczyka kamerke podpiac,pod tv to są te wejscia AV1 I AV2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja