TV
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
TV
Witam Szanowne Grono Forumowiczów
Zadam lamerskie pytanie, bo w Touaregu bylo to jasne, jak sprawdzic czy jest TV w A6c6 ?
w bagazniku mam czytnik navigacji, i jest oznaczony jako DVD, czy bedzie czytal tez np filmy DVD ?
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
Zadam lamerskie pytanie, bo w Touaregu bylo to jasne, jak sprawdzic czy jest TV w A6c6 ?
w bagazniku mam czytnik navigacji, i jest oznaczony jako DVD, czy bedzie czytal tez np filmy DVD ?
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...
czego mi brakuje??

Tomasz
-
- Forum Audi A6 / A7
Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerzeblaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...czego mi brakuje??

Albo zamiana na MMI 3G z tunerem cyfrowym i kodowaniem MPEG-4. Nie kupuj hybrydowych ORI dekoderów do MMI 2G, bo one nie pracują na MPEG-4łosiu pisze:Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerzeblaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...czego mi brakuje??

-
- Forum Audi A6 / A7
łosiu pisze:Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerzeblaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...czego mi brakuje??
a kolego mozesz mi pomoc i pokazac jaki ten dekoder DVBT kupic i czy bez problemu podlaczy sie bez ingerencji w elektryke jesli tak to gdzie go podlaczyc

Tomasz
Tyle, że nie będzie sterowania TV z MMI... dlatego warto, aby ten dodatkowy tuner miał pilotblaszczu33 pisze:łosiu pisze:Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerzeblaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...czego mi brakuje??
a kolego mozesz mi pomoc i pokazac jaki ten dekoder DVBT kupic i czy bez problemu podlaczy sie bez ingerencji w elektryke jesli tak to gdzie go podlaczyc

-
- Forum Audi A6 / A7
W bagazniku na samym dole masz tuner tv z tylu czerwona kostka masz tam dwa wejscia AVblaszczu33 pisze:łosiu pisze:Masz analog .... nic juz na nim nie ogladniesz ,pozostaje dokupienie dvb-t mpeg4 tunera i podpiecie pod av1 w twoim tunerzeblaszczu33 pisze:WItam mam takie pytanie bo mam u siebie nawi MMI 2 i jest przycisk TV ale jak wlacze to jest tylko snieg:P czyli tak jak by brakowalo antetyny. sam tuner mam u siebie w bagazniku wczoraj troche pogrzebalem w ustawieniach i sa tam do wyboru rozne regiony europy jak i świata. Właczalem wszystkie regiony europy po koleji i szukalem stacji i NIC raz mi tylko zlapalo jakis glos a obrazu zero...czego mi brakuje??
SCHEMAT:
1 - Zacisk 30 (zasilanie)
2 - Zacisk 31 (masa)
3 - Przewód diagnozy przerwy w magistrali danych
4 - Wyjście wideo
5 - Lewe wyjście audio
6 - Masa ekranu (audio)
7 - Prawe wyjście audio
8 - Masa ekranu (wideo)
9 - Masa ekranu (audio)
10 - Lewe wejście audio 1
11 - Prawe wejście audio 1
12 - Wejście video 1
13 - Masa ekranu 1 (wideo)
14 - Masa ekranu 2
15 - Masa ekranu 2
16 - Lewe wejście audio 2
17 - Prawe wejście audio 2
18 - Wejście wideo 2
19 - Masa ekranu 2
Podpinasz chinczami np takie DVD z dvb-t z alledrogo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2014, 20:06 przez łosiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7