A6 C6 - Problem z zamkiem drzwi od strony pasażera
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartosz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
A6 C6 - Problem z zamkiem drzwi od strony pasażera
Witam
Prosze o poradę jak usunąć problem. Nie moge otworzyć ani pilotem ani przyciskiem w aucie drzwi od strony pasażera z przodu.Zamknąc owszem ale otworzyć już nie.Podobno przetarty może być przewód sterujący otwieraniem. Jeśli tak to od czego i gdzie zacząć poszukiwania? Proszę o pomoc.
Prosze o poradę jak usunąć problem. Nie moge otworzyć ani pilotem ani przyciskiem w aucie drzwi od strony pasażera z przodu.Zamknąc owszem ale otworzyć już nie.Podobno przetarty może być przewód sterujący otwieraniem. Jeśli tak to od czego i gdzie zacząć poszukiwania? Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
zamek cantralny
czesc jestem nowy na forum i od kilku dni jestem posiadaczem a6 c6 2.0tdi 2008r mam problem z otwieraniem auta tzn jezeli zamkne auto z pilota auto zamyka sie natomiast kiedy otwieram raz otwieraja sie wszystkie drzwi raz tylne a czsami tylko 3czyli tyl i kierowcy lub tyl czy moze mi ktos powiedziec o co tu chodz dzieki za pomoc
zamek centralny
ok spoko ale w ktorych drzwiach? we wszystkich?czy ktos moze mi powiezdiec jak to sprawdzic?dzieki za pomoc i wyrozumialosc
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Manual
Hej Chlopaki,
Szybkie pytanie. Czy zamek wymienialiscie w serwisie, czy sami? Jesli w serwisie ile kosztowala robocizna, a ile zamek (np. przednie drzwi) ?
Jesli wymienialiscie sami zamek czy trzeba rowniez zamek jakos odkodowac, czy ma np cos takiego jak imobilajzer?
Czy przekladka zamka poleg popprostu na wymianie calego zamka i nic wiecej nie trzeba kodowac, rozkodowac, ustawiac?
Pozdro,
AG
Szybkie pytanie. Czy zamek wymienialiscie w serwisie, czy sami? Jesli w serwisie ile kosztowala robocizna, a ile zamek (np. przednie drzwi) ?
Jesli wymienialiscie sami zamek czy trzeba rowniez zamek jakos odkodowac, czy ma np cos takiego jak imobilajzer?
Czy przekladka zamka poleg popprostu na wymianie calego zamka i nic wiecej nie trzeba kodowac, rozkodowac, ustawiac?
Pozdro,
AG
Pozdro,
AG
AG
kolego probowalem sam wyjac zamek i zobaczyc co jest nie tak.rozebralem tapicerke wykrecilem zamek ale za cholere nie moglem wyjac go z drzwi i dalem sobie spokoj ,chyba zaprowadze do mechaniora ale nie mam narazie czasu .kodowac podobno nie trzeba ale nowy zamek na allegro 250zl plus wymiana .
cezus
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartosz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Multitronic
I tu równiez po czasie kończę wątek. Pomaga wymiana "komutatora" w zamku. tak to się chyba nazywa.Elektryk mówi że to czesta usterka a autach Audi cz VW.. Koszt 100 zł i po kłopocie.cart pisze:Miałem podobny problem, mechanik wymienił mi zamek, ale od tamtej pory przy każdym ruszaniu samochód próbuje domykać zamek za każdym razem. Tak jakby nie widział, że on jest zamknięty.
Ma ktoś jakiś pomysł na to? Póki co wyłączyłem samozamykanie.