Witam,
Koledzy 2 tygodnie temu kupilem a6 3.0 tdi Tip Q 2007 no i zauwazylem ze przy przyspieszaniu tuz przed zmiana biegow cos zadzwoni tak jakby uklad wydechowy wpadal w drgania lub jakas oslona metalowa dzwonila pod nogami kierowcy Dzieje sie to na kazdym biegu przy okolo 1900obr. po zmianie cisza nic tez nie szarpie i biegi zmienia normalnie .Przy bardzo ale to bardzo delikatnym lub bardzo dynamicznym przyspieszaniu to nie wystepuje . Na postoju przy przygazowaniu cisza . Vag bledow nie wykazuje .... Czy to skrzynia ? przebieg 215tys 100% wg ksiazki olej w tipie nie byl wymieniany
[ TIP+Q] Dzwonienie przy przyspieszaniu tuz prze zmiana bieg
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem podobnie tyle że przy manualnej skrzyni.
Przy każdej zmianie biegu dźwięk dokładnie jakby osłona rury wydechowej. Albo jakby ktoś szklankami stukał. Jakieś 2 miesiące po wykryciu nie mogłem już wbić żadnego biegu. Padło łożysko oporowe i łożysko wałka sprzęgłowego. Do wymiany miałem cały układ włączając w to wyprzęglik.
Ale może się okazać że to coś innego.
Swoją drogą czy wiecie może czy da się dokupić samo łożysko wałka sprzęgłowego?
[ Dodano: 2014-10-03, 13:28 ]
Cześć,
Wybaczcie że tak późno ale myślę że powinienem dociągnąć temat do końca.
Okazało się że padło łożysko wałka sprzęgłowego i łożysko oporowe. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego łożyska więc myślę że nie występuje.
Swoją drogą do wymianie dalej mam dziwny dźwięk z okolic tak jakby kończyło się znów łożysko na wałku sprzędła
Przy każdej zmianie biegu dźwięk dokładnie jakby osłona rury wydechowej. Albo jakby ktoś szklankami stukał. Jakieś 2 miesiące po wykryciu nie mogłem już wbić żadnego biegu. Padło łożysko oporowe i łożysko wałka sprzęgłowego. Do wymiany miałem cały układ włączając w to wyprzęglik.
Ale może się okazać że to coś innego.
Swoją drogą czy wiecie może czy da się dokupić samo łożysko wałka sprzęgłowego?
[ Dodano: 2014-10-03, 13:28 ]
Cześć,
Wybaczcie że tak późno ale myślę że powinienem dociągnąć temat do końca.
Okazało się że padło łożysko wałka sprzęgłowego i łożysko oporowe. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego łożyska więc myślę że nie występuje.
Swoją drogą do wymianie dalej mam dziwny dźwięk z okolic tak jakby kończyło się znów łożysko na wałku sprzędła