Witam Szanownych Forumowiczów. Mam mały problem z pilotem centralnego zamka. Kilka dni temu nagle przestał mi działać centralny z pilota (przez zamek w drzwiach działa). Pierwsze podejrzenie padło na baterię pomimo tego, że wcześniej zamykał/otwierał z kilkunastu metrów. Zanim zabrałem się za baterie, poczytałem forum i próbowałem wszystkich opisanych sposobów na zakodowanie pilota....... i nic to nie dało, a więc pewnie baterie do wymiany. Rozbieram kluczyk, w środku są dwie baterie, sprawdzam voltomierzem - 2,95V każda, czyli baterie w porządku. Postanowiłem zasięgnąć wiedzy w programie specjalistycznym (AD) i przeprowadzić całość tak jak jest to tam opisane i tak:
- włączam zapłon kluczykiem bez funkcji zdalnego sterowania
- drzwi kierowcy blokuję ręcznie kluczykiem
- w ciągu 30s wykonuję czynności poniżej
- w ciągu 5s od zamknięcia zamka drzwi kierowcy ręcznie naciskam 1 raz przycisk odblokowania po czym kierunkowskaz mruga jeden raz aby zakomunikować odbiór sygnału
- czekam 5 sekund
-naciskam ponownie przycisk odblokowania w celu potwierdzenia prawidłowego programowania - drzwi się odblokowują, czyli działa
- wyjmuję kluczyk, wciskam lock- nic, wciskam unlock - nic
Wniosek z tego taki, że udaje się klucz zaprogramować ale jakby nie został zapamiętany. Może ktoś przechodził przez coś podobnego i podpowie jak taki problem rozwiązał?
Dodam jeszcze, że próbowałem również kasowania zawartości pamięci w sposób opisany w AD i ponowne próby programowania ale niestety bez skutku. Cały czas sytuacja się powtarza.
Po zaprogramowaniu kluczyka centralny z pilota nie działa
Witaj miałem identyczny problem jak Twój. U mnie zakodowanie kluczyka w mojej C5 wyglądało według porady znajomego mechanika w następujący sposób :
1: Wsadziłem kluczyk w drzwi kierowcy i podczas otwierania przytrzymałem przycisk od otwierania drzwi (3sek).
2: Podczas zamykania auta przytrzymałem przycisk od zamykania go (3 sek).
3: Ta sama czynność z bagarem (3 sek)
Po wykonaniu w/w czynności odpaliłem auto , wyłączyłem zapłon wyszedłem z auta i z wielką ulga zamknąłem furkę z pilota
Mam nadzieję że u Ciebie też to podziała powodzenia . Pozdrawiam
1: Wsadziłem kluczyk w drzwi kierowcy i podczas otwierania przytrzymałem przycisk od otwierania drzwi (3sek).
2: Podczas zamykania auta przytrzymałem przycisk od zamykania go (3 sek).
3: Ta sama czynność z bagarem (3 sek)
Po wykonaniu w/w czynności odpaliłem auto , wyłączyłem zapłon wyszedłem z auta i z wielką ulga zamknąłem furkę z pilota

Mam nadzieję że u Ciebie też to podziała powodzenia . Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: