Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[APR 2.8 193 KM] Pompka paliwa diesla w benzyniaku

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
KubonXXL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[APR 2.8 193 KM] Pompka paliwa diesla w benzyniaku

Post autor: KubonXXL » 14 paź 2013, 19:02

Witam
Mam pytanie odnośnie jak w temaciemam benzyniaka a pompke paliwa mam od diesla, z czym wiąże się problem z porannym odpalaniem, muszę 2-3 razy pokręcić go z rana żeby odpalił... Jednak ostatnio pewien mechanik powiedział mi, że wystarczy jakoś poprzekładać kabelki i będzie spokój. Powiedział że popmka diesla kręci paliwo w prawą stronę a benzyniaka w lewo... I to jest przyczyna dla czego po całej nocy mi schodzi paliwo z obiegu i rano mam problem odpalic, czy takie cos jest wogole mozliwe? na mechanice nie mam zielonego pojecia.

DJabeł
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jarek
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: DJabeł » 23 paź 2013, 21:59

wiekszych bredni nie słyszałem, zmien mechanika :| Jesli masz taki problem to prawdopodobnie Twoja pompka nie daje juz takie cisnienia jak powinna dawac. Jak widze masz załozone lpg wiec pewnie zdaza Ci sie miec bardzo mało benzyny w baku i tu sie pojawia problem. Pompka pracuje cały czas pomimo tego ze jedziesz na lpg to ona przelewa paliwo w baku, jesli masz go mało to chodzi na "sucho" i mogła sie przytrzec. Miałem identyczny przypadek jak Twoj. Zmien pompke i zapomnij o problemie. :)
Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja