Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem ze swiatlami stopu

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mianas87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem ze swiatlami stopu

Post autor: mianas87 » 28 wrz 2013, 09:56

Witam. Od okolo tygodnia same zapalaja mi sie swiatla stopu kiedy auto stoi na parkingu, kiedy nacisne pedal hamulca-swiatla gasna. zapalaja sie kiedy chca.w ciagu tygodnia zapalily sie okolo 7 razy. VAG nie pokazuje zadnego bledu. Podejrzewam ze padl czujnik stopu ale dlaczego VAG go nie pokazuje?

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: problem ze swiatlami stopu

Post autor: kot919 » 28 wrz 2013, 10:45

mianas87 pisze:Witam. Od okolo tygodnia same zapalaja mi sie swiatla stopu kiedy auto stoi na parkingu, kiedy nacisne pedal hamulca-swiatla gasna. zapalaja sie kiedy chca.w ciagu tygodnia zapalily sie okolo 7 razy. VAG nie pokazuje zadnego bledu. Podejrzewam ze padl czujnik stopu ale dlaczego VAG go nie pokazuje?
Skoro czujnik działa - tzn jest w stanie zapalić światło, to dlaczego vag miałby zgłosić błąd <mysli> ... na Twoim miejscu bym się do niego dobrał, i sprawdził czy przypadkiem nie wymaga małej regulacji odległości od dźwigni pedału 'STOP'.

Kilka razy spotkałem się z tym problemem, jednakże zawsze był to samochód spoza stajni AUDI.

Awatar użytkownika
mianas87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mianas87 » 28 wrz 2013, 11:39

Problem wystepuje od tygodnia, wczesniej bylo wszystko w porzadku. Czy istnieje mozliwosc, ze czujnik sie sam przestawil i to powoduje samo zapalanie sie stopu?

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 28 wrz 2013, 13:45

mianas87 pisze:Problem wystepuje od tygodnia, wczesniej bylo wszystko w porzadku. Czy istnieje mozliwosc, ze czujnik sie sam przestawil i to powoduje samo zapalanie sie stopu?
Jasne że tak, przecież jest on umieszczony mechanicznie - może sie po prostu wykręcił ze swojego mocowanie. Nie zaszkodzi sprawdzić a może Ci to zaoszczędzić parędziesiąt złotych :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja