problem ze swiatlami stopu
problem ze swiatlami stopu
Witam. Od okolo tygodnia same zapalaja mi sie swiatla stopu kiedy auto stoi na parkingu, kiedy nacisne pedal hamulca-swiatla gasna. zapalaja sie kiedy chca.w ciagu tygodnia zapalily sie okolo 7 razy. VAG nie pokazuje zadnego bledu. Podejrzewam ze padl czujnik stopu ale dlaczego VAG go nie pokazuje?
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: problem ze swiatlami stopu
Skoro czujnik działa - tzn jest w stanie zapalić światło, to dlaczego vag miałby zgłosić błądmianas87 pisze:Witam. Od okolo tygodnia same zapalaja mi sie swiatla stopu kiedy auto stoi na parkingu, kiedy nacisne pedal hamulca-swiatla gasna. zapalaja sie kiedy chca.w ciagu tygodnia zapalily sie okolo 7 razy. VAG nie pokazuje zadnego bledu. Podejrzewam ze padl czujnik stopu ale dlaczego VAG go nie pokazuje?

Kilka razy spotkałem się z tym problemem, jednakże zawsze był to samochód spoza stajni AUDI.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jasne że tak, przecież jest on umieszczony mechanicznie - może sie po prostu wykręcił ze swojego mocowanie. Nie zaszkodzi sprawdzić a może Ci to zaoszczędzić parędziesiąt złotychmianas87 pisze:Problem wystepuje od tygodnia, wczesniej bylo wszystko w porzadku. Czy istnieje mozliwosc, ze czujnik sie sam przestawil i to powoduje samo zapalanie sie stopu?