Witam,
Jadąc samochodem spryskałem szybę i przy okazji z automatu spryskały się przednie reflektory i wszystko fajnie gdyby... spryskiwacz reflektorów nie spryskał mi dachu i samochodu obok <szok>
Okazało się że brakuje elementu kierującego strumień wody na lampę w dyszy spryskiwacza (załącznik).
Czy ktoś z Panów może mi powiedzieć czy ten element jest wymienny lub istnieje zestaw naprawczy, a może ktoś ma uszkodzony i można toto wydłubać ? Szkoda mi wydawać pieniądze na cały ten element (kolo 150zł)
z góry dzięki za pomoc
Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący element
Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący element
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Element napewno nie wymienialny , ale coś jest nie tak bo u mnie było to samo wymieniłem cały spryskiwacz, tylko stary zostawiłem u mechanika. Ale chyba nic by Ci to nie dało bo to nie jest rozbieralne. Chwilowe zabezpieczenie to dobry klej dwuskładnikowy i uszkodzonyą dysze zakleić, będzie działała tylko jedna i szukać okazji na forach internetowych.
pozdr
pozdr

Re: Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący ele
Element nie jest wymienialny. Musisz kupić całą pompkę, albo coś "pokombinować" z ta jedną dyszą.klimo pisze:Witam,
Jadąc samochodem spryskałem szybę i przy okazji z automatu spryskały się przednie reflektory i wszystko fajnie gdyby... spryskiwacz reflektorów nie spryskał mi dachu i samochodu obok <szok>
Okazało się że brakuje elementu kierującego strumień wody na lampę w dyszy spryskiwacza (załącznik).
Czy ktoś z Panów może mi powiedzieć czy ten element jest wymienny lub istnieje zestaw naprawczy, a może ktoś ma uszkodzony i można toto wydłubać ? Szkoda mi wydawać pieniądze na cały ten element (kolo 150zł)
z góry dzięki za pomoc
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6