Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący element

Nadwozie
ODPOWIEDZ
klimo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący element

Post autor: klimo » 28 sie 2013, 23:27

Witam,

Jadąc samochodem spryskałem szybę i przy okazji z automatu spryskały się przednie reflektory i wszystko fajnie gdyby... spryskiwacz reflektorów nie spryskał mi dachu i samochodu obok <szok>
Okazało się że brakuje elementu kierującego strumień wody na lampę w dyszy spryskiwacza (załącznik).

Czy ktoś z Panów może mi powiedzieć czy ten element jest wymienny lub istnieje zestaw naprawczy, a może ktoś ma uszkodzony i można toto wydłubać ? Szkoda mi wydawać pieniądze na cały ten element (kolo 150zł)

z góry dzięki za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Auris1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbyszek
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Auris1986 » 30 sie 2013, 09:40

Element napewno nie wymienialny , ale coś jest nie tak bo u mnie było to samo wymieniłem cały spryskiwacz, tylko stary zostawiłem u mechanika. Ale chyba nic by Ci to nie dało bo to nie jest rozbieralne. Chwilowe zabezpieczenie to dobry klej dwuskładnikowy i uszkodzonyą dysze zakleić, będzie działała tylko jedna i szukać okazji na forach internetowych.
pozdr <luzik>

Awatar użytkownika
amsnake
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Dysza przednich spryskiwaczy reflektorów i brakujący ele

Post autor: amsnake » 30 sie 2013, 12:48

klimo pisze:Witam,

Jadąc samochodem spryskałem szybę i przy okazji z automatu spryskały się przednie reflektory i wszystko fajnie gdyby... spryskiwacz reflektorów nie spryskał mi dachu i samochodu obok <szok>
Okazało się że brakuje elementu kierującego strumień wody na lampę w dyszy spryskiwacza (załącznik).

Czy ktoś z Panów może mi powiedzieć czy ten element jest wymienny lub istnieje zestaw naprawczy, a może ktoś ma uszkodzony i można toto wydłubać ? Szkoda mi wydawać pieniądze na cały ten element (kolo 150zł)

z góry dzięki za pomoc
Element nie jest wymienialny. Musisz kupić całą pompkę, albo coś "pokombinować" z ta jedną dyszą.
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 :)

kayciorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kayciorek » 04 paź 2013, 23:40

u mnie tez wyskoczyla kulka ze spryskiwacza.kupilem na spole z kolega cala dysze uzywana i podzielilismy sie kulkami .Przykleilem na superglue i juz 2 lata funkcionuje bez problemu.
te gusta conducir

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja