Z jakim symbolem przerywacz kierunkowskazów?!!
Z jakim symbolem przerywacz kierunkowskazów?!!
Witam otóż mam problem z kierunkmi a mianowicie po zakupie auta nie miałem włacznika świateł awaryjnych (muszę klikać recznie bo spięte jest na krótko :P ) a na forum wyczytałem że włsnie w tym włączniku jest umieszczony przerywacz kierunkowskazów (posiadam modec a6 c5) nie mam bladego pojecia jaki symbol miał poprzedni przełącznik. I teraz pytanie czy z kazdym oznaczeniem jak kupie bedzie pasować czy musi być jakieś konkretne jak było wcześniej?! Jęsli tak to jak to sprawdzić jaki był wczesniej??Brak możliwości skontaktowania sie z byłym własciclelem
. Drugie pytanie moze nie w tym temacie ale zapytam jak sprawdzić oznaczenie (Kod) silnika bo widze że jest to przydatne w poszukiwanie cześci sczerze mówiąć nie wiem gdzie tego szukać. pozdrawiam

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jeżeli masz kostkę 7pin to pasuje włącznik 4b0941509F, natomiast jeżeli masz 10pin to 4b0941509K (dane zaczerpnięte z Etki dla Twojego rocznika)
Oznaczenie silnika możesz sprawdzić na wlepce która powinna się znajdować we wnęce koła zapasowego, lub na wlepce w książce serwisowej. Są na niej wszelkie niezbędne informacje o samochodzie - VIN, typ silnika, typ skrzyni biegów, kolory zewnętrzny i wewnętrzny oraz lista wyposażenia. Jeżeli tego nie masz (zdarzają się takie przypadki) to możesz poszukać oznaczenia na silniku, powinno być wytłoczone gdzieś na jego korpusie (u mnie z tego co pamiętam było w okolicy uchwytu do podnoszenia silnika)
Oznaczenie silnika możesz sprawdzić na wlepce która powinna się znajdować we wnęce koła zapasowego, lub na wlepce w książce serwisowej. Są na niej wszelkie niezbędne informacje o samochodzie - VIN, typ silnika, typ skrzyni biegów, kolory zewnętrzny i wewnętrzny oraz lista wyposażenia. Jeżeli tego nie masz (zdarzają się takie przypadki) to możesz poszukać oznaczenia na silniku, powinno być wytłoczone gdzieś na jego korpusie (u mnie z tego co pamiętam było w okolicy uchwytu do podnoszenia silnika)