Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Z jakim symbolem przerywacz kierunkowskazów?!!

Elektryka
ODPOWIEDZ
AdiAdiAdi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Z jakim symbolem przerywacz kierunkowskazów?!!

Post autor: AdiAdiAdi » 27 sie 2013, 23:37

Witam otóż mam problem z kierunkmi a mianowicie po zakupie auta nie miałem włacznika świateł awaryjnych (muszę klikać recznie bo spięte jest na krótko :P ) a na forum wyczytałem że włsnie w tym włączniku jest umieszczony przerywacz kierunkowskazów (posiadam modec a6 c5) nie mam bladego pojecia jaki symbol miał poprzedni przełącznik. I teraz pytanie czy z kazdym oznaczeniem jak kupie bedzie pasować czy musi być jakieś konkretne jak było wcześniej?! Jęsli tak to jak to sprawdzić jaki był wczesniej??Brak możliwości skontaktowania sie z byłym własciclelem :/. Drugie pytanie moze nie w tym temacie ale zapytam jak sprawdzić oznaczenie (Kod) silnika bo widze że jest to przydatne w poszukiwanie cześci sczerze mówiąć nie wiem gdzie tego szukać. pozdrawiam

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 30 sie 2013, 12:43

Jeżeli masz kostkę 7pin to pasuje włącznik 4b0941509F, natomiast jeżeli masz 10pin to 4b0941509K (dane zaczerpnięte z Etki dla Twojego rocznika)

Oznaczenie silnika możesz sprawdzić na wlepce która powinna się znajdować we wnęce koła zapasowego, lub na wlepce w książce serwisowej. Są na niej wszelkie niezbędne informacje o samochodzie - VIN, typ silnika, typ skrzyni biegów, kolory zewnętrzny i wewnętrzny oraz lista wyposażenia. Jeżeli tego nie masz (zdarzają się takie przypadki) to możesz poszukać oznaczenia na silniku, powinno być wytłoczone gdzieś na jego korpusie (u mnie z tego co pamiętam było w okolicy uchwytu do podnoszenia silnika)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja