Czołem! Dzisiaj z nudów zacząłem sobie zaglądać pod maskę żeby sprawdzić płyny ustrojowe itd i mój wzrok przykuł czujnik znajdujący się w kolektorze ssącym z niego wychodzi gumowy wąż który nie jest do niczego podłączony, wydaje mi się że jest to klapa gasząca a ten wąż to jakieś odpowietrzenie, jednak wolę sie upewnić.
Czy to klapa gasząca?
Niepodłączony do niczego wąż wychodzący z niej
[ Dodano: 2013-08-15, 18:02 ]
Doszedłem też gdzie to ma być podłączone i teraz gaśnie o wiele przyjemniej bez drgań.
Krótki wężyk podciśnieniowy, który ma być połączony do zaworu n239 (sterownik klapą gaszącą) pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Mało kto to sprawdza, trzeba odkręcić zbiornik płynu chłodzącego i odchylić na bok, inaczej jest niewidoczny Czy mam rację co do połączenia syyu93, ?
Dokładnie tak. Na moim na górze napisano made in usa:D ma on 2króćce jeden idzie do klapy a drugi do N18 i N75:) czekając na odzew na forum sam odgadłem działanie tego systemu. W tym aucie wszystko działa dzięki vakum pompie <szok>
syyu93, to jest faktycznie sterownik klapy gaszącej. Kiedyś ktoś (chyba nawet sam Piotruś) pisał, że w początkowej fazie produkcji tego modelu klapy nie montowano. Widocznie później to zmodernizowano. Podłącz ten przewód- silnik będzie kulturalniej gasł.