Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] głośnik parktronik - sedan

Nadwozie
ODPOWIEDZ
kamil7123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] głośnik parktronik - sedan

Post autor: kamil7123 » 01 sie 2013, 13:20

Witam wszystkich. Problem polega na tym, że nie działa mi parktonik. Sprawdziłem VAG-iem i okazało się, że problem jest tylko z głośniczkiem, który znajduje się na podszybiu. Wie ktoś może jak się tak dostać? Czy da radę zdjąć samą "półkę" na podszybiu, czy trzeba ściągnąć też tapicerkę ze słupków? Do słupków już raz się zabierałem i nie jest to takie proste... :(

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 05 sie 2013, 14:18

Nigdy nie rozbierałem podszybia w wersji sedan, jednakże według elsy, powinieneś:
1) odkręcić pasy od przedniej części nadkola - moim zdaniem można pominąć bo nie będziesz wyciągał półki na zewnątrz
2) odkręcić mocowanie środkowego pasa - moim zdaniem można pominąć bo nie będziesz wyciągał półki na zewnątrz
3) ściągnąć osłony tylnych słupków (C i D - te wokół trójkątnych szybek) - demontujesz uchwyt przykręcony na 2 śrubach oraz wieszak na ubrania 1 śruba, reszta umocowana jest na zatrzaskach (może być ich ok 7szt) - wystarczy ciągnąć osłonę do siebie zaczynając od góry do dołu, uwalniając na koniec z mocowania tylnej półki
4) od strony bagażnika wymontować 3 światło stop
5) zdemontować oparcie siedziska - demontujesz siedzisko unosząc je do góry (jest na ok 4 zatrzaskach), odkręcasz 2 śruby na dole oparcia i całość unosisz do góry aby oparcie uwolniło się z zatrzasków
6) zdemontować osłonę półki - trzyma się na trzech centralnie zamocowanych zatrzaskach, a następnie przesunąć do przodu również trzyma się na 3 zatrzaskach.

Montaż w kolejności odwrotnej

W razie potrzeby mogę Ci przesłać jakieś schematy montażowe udostępnione w Elsie <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja