Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z zasilaniem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
blackberd
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z zasilaniem

Post autor: blackberd » 31 lip 2013, 20:01

Witam
Koledzy potrzebuje porady jakiś czas temu zgasło mi radio,zacząłem kombinować i na bezpieczniku (37) 12V a do radia dochodzi niecałe 10V myślę przewód się złamał i niema dobrego styku więc na próbę zrobiłem "mostek"...radio ruszyło ale w wersji dla niesłyszących:) ..znaczy wszystko się wyświetla ale jest cisza ...więc do schematu i tu mam problem ... znalazłem miejsce uszkodzenia na schemacie powiedział bym nawet że na 100% ..ale jak teraz znaleźć to miejsce w samochodzie

z bezpiecznika nr 37 biegnie przewód "RED/YEL" do radia ale po drodze na schemacie jest "punkt "na którym przewód rozdziela się i biegnie także do wzmacniacza ( na innych schematach rozbija się w tym miejscu nawet na 5 przewodów i zasila miedzy innymi tuner TV który tez mi przestał chodzić)
Wie ktoś może gdzie mieści się tajemniczy "punkt " z schematu w instalacji samochodowej? <mysli> Obrazek

[ Dodano: 2013-08-18, 15:31 ]
Witam

Troszkę głupio samemu odpowiadać na swoje pytania , widocznie nikt nie wiedział albo nie chciał się podzielić wiedzą...bynajmniej po rozebraniu polowy autka (po kolei idąc od bezpiecznika po wiązce do wzmacniacza) znalazłem tajemniczy punkt mieści się on pod nogami pasażera od strony kierowcy teraz wiem że by dojść wystarczy zdemontować siedzenie kierowcy i plastik z progu . Tak jak podejrzewałem miejsce to było skorodowane tak że przewody poodpadały.Może kiedyś komuś przyda się ta informacja bynajmniej u mnie już wszystko śmiga. <hura>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja