Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audio

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Audio

Post autor: zarzyk » 17 lip 2013, 11:26

Cześć. Nasłuchałem się i naczytałem, że między Blaupunktem a BOSE aż tak dużej różnicy nie ma a przerabiać się nie opłaca z jednego na drugie.

Chciał bym zostać przy seryjnym radiu, i głośnikach tzn mogę dać dystans i wsadzić większy ale żeby były w oryginalnych miejscach i nie wystawały. drzwi oczywiście będą wytłumione a sub no ok może być to jakaś luÂźna skrzynka.

Czy da rade w granicach tego tysiąca zł zbudować fajne 4 drzwi i jakaś skrzynka i wzmacniacz czy to za mało?

Może jakieś porady jak zrobić więcej hałasu ale żeby było czysto.

Może najpierw drzwi potem bagażnik?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a

Awatar użytkownika
alex_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: alex_m » 31 lip 2013, 00:00

siemka...ja trochę siedziałem w audio w poprzednim autku...powiem ci tak...możesz się rozczarować zmieniając bose na coś innego...tym bardziej chcesz kupic 4 x głośnik i subwofer za 1 000zł...jeżeli chcesz żeby było więcej hałasu i czysto to idą już tysiące złotych...bo przednie głośniki żeby wyrabiały się z mocnym subem muszą być naprawdę mocne rzędu 100 wat RMS ( DLS 800zł) a dodatkowo żeby je napędził wzmak np 2x 150 wat RMS kosztuje już około 2000zł w górę...np helix A2 ponad 2500zł...chcesz suba dać np 400-500 wat rms dobej fimy to głośnik kosztuje około 1000zł np JL audio
do tego trzeba dać wzmaka tutaj przykład HELIX A1 kosztuje 2000zł i jeszcze ma mało mocy rzeby napędzić ten głośnik JL Audio blachy nie trzęsie a gra naprawdę głośno i czysto... temat rzeka...

jeżeli masz 1 000zł to polecam głośniki TEAC na przód japoński sprzęt do tego taki wzmak CARPOWER

do tego według uznania jakiś sub

a najważniejszą sprawą jest dobry sygnał na wzmak czyli dobre radio i do tego odtwarzanie płyt cd audio a nie mp3 bo różnica jest kolosalna...np lepiej kupić stare radio japońskiej produkcji jak było w przypadku alpine a teraz robią to chińczyki i jest plastikowe...sam posiadam model 9812rb i zestaw bose w audi narazie mi starczy...

bo mija się z celem wsadzanie fajnego audio a słabe radio...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja