Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ACK 2.8 193 KM] problem z rozrządem

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
młody87
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ACK 2.8 193 KM] problem z rozrządem

Post autor: młody87 » 29 cze 2013, 12:44

Panowie jakiś czas temu wymieniłem napinacz hydrauliczny lewej głowicy wraz z łańcuszkiem ponieważ na starym była terkotka przy porannym rozruchu silnika.Mam problem z ustawieniem wałków,wałek ssący albo wychodzi przed bądÂź za znakiem i nie mogę go idealnie ustawić na znaku tak jak na prawej głowicy.Jak jest ustawiony przed znakiem to wywala na fis-ie (!) jak za znakiem to vag błąd 1120 USZKODZENIE MECH. WAÂŁKA ROZRZÂĄDU) Wszystko było by ok żeby nie ta nie równa praca na wolnych, a tak to dobrze się zbiera złożony rozrząd na listwie.Jak ściągam po jednej fajce z lewej strony nie ma różnicy w pracy silnika jak na prawej ściągam słychać od razu zmianę.Teraz pytanie czy Âźle działa napinacz czy coś mu innego dolega??Już naprawdę ręce opadają co już go boli.Jakieś sugestie?????

[ Dodano: 2013-07-01, 20:45 ]
przyczyną było zły napinacz sprzedawca dał nie na tą stronę co potrzeba podmieniłem na używkę i wszystko działa.

tkamicki5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tkamicki5 » 03 sie 2013, 21:42

ponieważ w lewej i prawej głowicy inaczej ustawia się te znaki. Tak gdzie tobie ładnie wychodzą wcięcia to ok , tak ma być, natomiast na tej drugiej głowicy wcięcie ma być "po wewnętrznej" a 16 rolka ma być ta która przekracza ten znak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja