Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

po wyjeciu kluczyka migaja kontrolki

Elektryka
ODPOWIEDZ
vitex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

po wyjeciu kluczyka migaja kontrolki

Post autor: vitex » 27 maja 2013, 09:45

Witam !!!

Wiec w dniu wczorajszym spotkala mnie nastepujaca przygoda. Wyjazd do Tesco, stanalem na parkingu, kluczyk wyjalem i zaczelo sie ...... Na liczniku mrugaja kontrolki, piszczy co chwile i slychac stukajace przekazniki. Wypiecie aku dopiero powoduje cisze. Auto stalo dzien na parkingu bez podlaczonego aku - pojechalem sprawdzic - dalej to samo.

Wyczytalem gdzies, ze moze to byc wina kostki stacyjki. W mojej audi jest tez gaz i sobie mysle, czy przekaznik od gazu czegos nie odwala - tez jest w koncu wpiety w instalacje. Tym bardziej, ze w zeszlym tygodniu ni z tego ni z owego strzelil bezpiecznik od instalacji LPG. Z tym, ze po wymianie byl spokoj

Prosze o jakas porade - czy wymieniac kostke, czy od razu do elektryka

Aha - auto zapala na ok 2 sekundy i gasnie. na wlaczonym kluczyku nie stukaja przekazniki, ale mrugaja lampki. Po nacisnieciu przycisku od info na wyswietlaczu pojawia sie cos o abs serwis - nie chce cytowac bo po niemiecku u mnie ni cholery

Z gory dziekuja za pomoc

Krzych

mstan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mstan » 27 maja 2013, 15:15

Witam
Sprawa z opisu wygląda dosć poważnie.Wygląda to tak jak byś miał zalany jakiś sterownik(w takich sytuacjach właśnie tak zachowuje się auto).
No i ten bezpiecznik także nie spalił się bez powodu.
Jeżeli nie znasz auta dość dokładnie to ja bym radził udać się do elektryka ,lub poprosić jakiegoś kolegę który się na tym zna i będzie mógł to ogarnąć.
Pozdrawiam Stanisław

vitex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: vitex » 28 maja 2013, 09:37

Autko trafilo juz do elektryka. Kolega Olo_gsm odpowiedzial mi na priv'a, ze obstawia brak masy w liczniku lub kostke przy stacyjce.
Dam znac jak sprawa sie wyjasni

[ Dodano: 2013-05-30, 09:02 ]
Kostka stacyjki wymieniona. VAG nie pokazuje zadnych bledow. Z tym, ze jest jeden klopot. Po przywiezieniu auta do elektryka problem przed samym rozpoczeciem naprawy znikl. Kostka juz czekala wiec ja elektryk wymienil tak czy siak.

Teraz czekam na jazde po deszczu - bo przed awaria byla taka sytuacja ( ok 100 km jazdy w deszczu)

Odpukac - jezeli ma to sie stac to lepiej blisko domu ;)

Dam znac co i jak

Po wymianie kostki kluczyk w stacyjce zrobil sie o wiele sztywniejszy - wiec moze i ta stara stacyjka byla juz lekko wyeksploatowana rzeczywiscie

Najgorzej jak cos nie pierdyknie do konca

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja