Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Słaby aku i problem z rezerwą

Elektryka
ODPOWIEDZ
emilradom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Słaby aku i problem z rezerwą

Post autor: emilradom » 12 maja 2013, 10:35

Witam. Mam problem ponieważ miałem przez kilka dni rezerwę paliwa, zatankowałem za 50zł i pojeÂździłem trochę ale była nadal rezerwa i fis pokazywał 0km, zatankowałem za 100zł i pokazuje na 1 kresce ponad pół zbiornika. Wskazówka nie pływa tylko tak jakby było ok. Czy to może być związane ze słabym aku w momencie odpalania mryga 3 razy czerwony wykrzyknik i 3 razy pika. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 12 maja 2013, 11:18

co do poziomu paliwa to może zawiesił się pływak i jak zalałeś za 50 zeta nie dał rady się podnieść i jak dolałeś jeszcze więcej to poszedł do góry, mniej więcej za 150 zł powinno gdzieś w połowie pokazywać. zresztą przelicz sobie ile litrów zalałeś i sprawdÂź na vagu ile pokazuje. wydaje mi się że jest ok.
natomiast co do słabego aku to skąd wiesz że jest słaby, tylko po sygnale i kontrolce, czy jeszcze jakieś inne objawy?
jak miałem słabe ako to był tylko sygnał dÂźwiękowy i żadna kontrolka się nie zapalała, wykrzyknik to może być co innego, mało płynu hamulcowego lub koniec klocków.

emilradom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: emilradom » 12 maja 2013, 12:03

Klocki sprawdzałem, są prawie nowe a płyn hamulcowy jest ok. Widzę jak odpalam auto,że napięcie aku spada nawet do 8 więc dlatego ten wykrzyknik i pikanie. W czerwcu wymienię aku i zobaczymy jak będzie. ÂŁadowanie jest ok bo było sprawdzane. Sprawdzę na vagu paliwo i zobaczymy. Możliwe, że jest wszystko ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja