Słaby aku i problem z rezerwą
-
- Forum Audi A6 / A7
Słaby aku i problem z rezerwą
Witam. Mam problem ponieważ miałem przez kilka dni rezerwę paliwa, zatankowałem za 50zł i pojeÂździłem trochę ale była nadal rezerwa i fis pokazywał 0km, zatankowałem za 100zł i pokazuje na 1 kresce ponad pół zbiornika. Wskazówka nie pływa tylko tak jakby było ok. Czy to może być związane ze słabym aku w momencie odpalania mryga 3 razy czerwony wykrzyknik i 3 razy pika. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
co do poziomu paliwa to może zawiesił się pływak i jak zalałeś za 50 zeta nie dał rady się podnieść i jak dolałeś jeszcze więcej to poszedł do góry, mniej więcej za 150 zł powinno gdzieś w połowie pokazywać. zresztą przelicz sobie ile litrów zalałeś i sprawdÂź na vagu ile pokazuje. wydaje mi się że jest ok.
natomiast co do słabego aku to skąd wiesz że jest słaby, tylko po sygnale i kontrolce, czy jeszcze jakieś inne objawy?
jak miałem słabe ako to był tylko sygnał dÂźwiękowy i żadna kontrolka się nie zapalała, wykrzyknik to może być co innego, mało płynu hamulcowego lub koniec klocków.
natomiast co do słabego aku to skąd wiesz że jest słaby, tylko po sygnale i kontrolce, czy jeszcze jakieś inne objawy?
jak miałem słabe ako to był tylko sygnał dÂźwiękowy i żadna kontrolka się nie zapalała, wykrzyknik to może być co innego, mało płynu hamulcowego lub koniec klocków.
-
- Forum Audi A6 / A7
Klocki sprawdzałem, są prawie nowe a płyn hamulcowy jest ok. Widzę jak odpalam auto,że napięcie aku spada nawet do 8 więc dlatego ten wykrzyknik i pikanie. W czerwcu wymienię aku i zobaczymy jak będzie. ÂŁadowanie jest ok bo było sprawdzane. Sprawdzę na vagu paliwo i zobaczymy. Możliwe, że jest wszystko ok.