Witam Wszystkich Forumowiczów.
Prosił bym o pomoc z moją skrzynią 5HP19
Mam taki problem że gdy chce przyśpieszyć na tym samym biegu skrzynia strasznie szarpie a tiptronic wogóle mi nie chodzi, nie włącza się tryb awaryjny jedzie dalej tylko trzeba pedałem gazu przełączyć na wyższy bieg.Najczęściej dzieje się to przy lekkich wzniesieniach. Podłączałem ze znajomym pod polskiego vaga i na skrzyni pokazuje się kod błędu: 18265 Stan obciążenia. Dodam że nie dawno miałem wymiane uszczelnienia na flanszy od strony kierowcy gdzie wyciekał olej, Oleju weszło 7 litrów ale nadal coś się dzieje. Po skasowaniu blędu wraca wszystko do normy lecz nie na długo......jeśli ktoś miał taki problem lub może w jakiś sposób pomóc będe wdzięczny
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-05-12, 12:46 ]
panowie czy nikt nic nie wie w tym temacie?????
[ TIP] Szarpanie skrzyni......brak tiptronica
Ja mam to samo od miesiąca, jazda po mieście, korki itp. jest OK. Nawet wjazd na parking podziemny OK. Objawy takie jak opisujesz mam na trasie np. jadę 100km./h jest wzniesienie, a ja jadę stałą prędkością i auto zaczyna poszarpywać. Jeśli przyspiesze jest OK. Sam nie wiem czy to skrzynia bo w zeszłym roku robiłem remont całej skrzyni przejechałem około 7tyś km od remontu. Nigdy takich objawów nie miałem, a zastanawiam się trochę nad LPG.