[A6 C5] Przeróbka wydechu
[A6 C5] Przeróbka wydechu
Witam. Na początku chciałbym się przywitać i przeprosić jeśli piszę nie w tym dziale. Mam pewien pomysł co do mojej a6 c5 2.4 v6 a mianowicie chciałbym poprowadzić zamiast jednej rury wydechowej dwie. Jedną z lewego kolektora wydechowego a drugą z prawego. Myślę że dÂźwięk powinien być o niebo lepszy, lecz tu pojawia się problem czy nie będzie jakichś większych przeszkód przy przeróbce bo autko kupiłem miesiąc temu i nie jestem jeszcze dobrze obeznany w temacie a6. Właściwie miałem zamiar kupić passata b5fl ale jak ujrzałem to a6 to już nie mogłem na inne autka patrzyć. Wiem że wersje quatro miały podwójny wydech ale nie wiem czy od samych kolektorów. Jeśli ktoś robił taką przeróbkę lub wie coś na ten temat to proszę o pomoc. I z góry dzięki
cześć kolego. Jeżeli chcesz poznac moją opinie to podłoga jest troche inna i podejżewam, że nie wciśniesz tam wydechu z quattro. Może się mylę ale z tego co patrzyłem pod moją lalkę i pod quattro kolegi to się nie da zrobić tak od razu. Co więcej uważam, że jeżeli chciałbyś się za to zabrac to szukaj tylko oryginalnego wydechu bo wszelkie inne przeróbki po taniości nie wyglądają estetycznie. Jak chcesz mieć ładny dÂźwięk swojego V6 to poszukaj dedykowanych wydechów. Dają dużo frajdy ale są nietanie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
a z 2.8 ida dwie rury od samego silnika przez cala długosc auta 

Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
Kolego, nie da rady puścić dwóch rur od silnika, bo trochę mało miejsca jest. A tak poza tym masz jedną turbinę. Druga sprawa to zbiornik paliwa. Nie wiem jak wygląda w "ośce" ale w "q" jest mocno środkiem wyprofilowany, tak aby zmieścić wał i rury, no i kwestia podłogi pod bagażnikiem (coś musi być na rzeczy, bo nawet haki różnią się montażem...). Ale kwestia samych końcowych wydechów jest do wyrezania.
-
- Forum Audi A6 / A7
Odgrzeje kotleta .
Mam audi a6 c5 polifta 1.9TDI i chciałbym zrobić wydech na dwie strony ....
Pytanie czy ktoś już robił taki zabieg w tdi ? Macie zdjęcia jak to wygląda od spodu , którędy poprowadzone rury itp ? Z jakiego modelu najlepiej zakupić końcowy wydech ? I co dokładnie potrzeba do takiego zabiegu ?
Z góry dzięki za pomoc i za zdjęcia
Mam audi a6 c5 polifta 1.9TDI i chciałbym zrobić wydech na dwie strony ....
Pytanie czy ktoś już robił taki zabieg w tdi ? Macie zdjęcia jak to wygląda od spodu , którędy poprowadzone rury itp ? Z jakiego modelu najlepiej zakupić końcowy wydech ? I co dokładnie potrzeba do takiego zabiegu ?
Z góry dzięki za pomoc i za zdjęcia