Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BDH 2.5 179 KM] Kolektory, EGR, odma i 2 zawory N..

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
keraj83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BDH 2.5 179 KM] Kolektory, EGR, odma i 2 zawory N..

Post autor: keraj83 » 05 maja 2013, 06:36

Witam,

Zamierzam wyczyścić rzeczy jak w temacie i w związku z tym mam parę pytań do bardziej doświadczonych:

1. Czy można wymontować kolektory bez ruszania tych metalowych przewodów od pompy VP44 ?
2. Moja odma powinna być już nowa ? Trzeba ją wymienić czy można to wyczyścić i czym ?
3. Co do czyszczenia zaworów N przeczytałem że WD-40 wystarczy, ale jest dość tłusty czy nie będzie to póÂźniej przeszkadzać ?

Na forum znalazłem opisy krok po kroku i widzę że nie jest to skomplikowany proces :) Przeraża mnie tylko dotykanie VP44, bo była robiona w serwisie i ma gwarancję a nie chcę jej w ogóle dotykać...

Awatar użytkownika
Bacc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bacc » 05 maja 2013, 15:38

keraj83, w twoim typie silnika czyli BDH nie wystepowaly problemy z odma, czyli tym filtrem gazow skrzyni korbowej, poniewaz jest juz zastosowany nowy jego typ, jak i zaworkow pod podstawa filtra olejowego, wałków hydrauliki itp wiec tu sie niczym nie martw masz spokoj na wieki <lol>
A jeżeli chodzi o zaworki N czyli chodzi Ci o n75 itp., to ja nie slyszalem o jakims profilaktycznym czyszczeniu, jedni mowia ze je rozbieraja i czyszcza ale ja niemam pojecia czy pozniej jest wszystko wporzadku wiec nie bede Ci polecal, co najwyzej sprawdz wszystkie te male weze z podcisnieniem <okok>

Na pewno polecilbym Ci wrzucenie komplet logów na forum do oceny klubowiczom :)

Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja