Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Automatycznie składane lusterka po zamknięciu pilotem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mario-975
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Automatycznie składane lusterka po zamknięciu pilotem

Post autor: mario-975 » 26 kwie 2013, 11:52

Przymierzam się do montażu lusterek składanych i chciałbym aby składały się one po zamknięciu auta np.z pilota.Przeczytałem wszystkie wątki na forum ale nic konkretnego nie znalazłem.Może ktoś przerabiał zagadnienie i podrzuci info <lol> na pewno wiele osób jest tym tematem zainteresowanych.Na pewno jest to do ogarnięcia ale nie ma nigdzie konkretnych informacji co jak i gdzie :[ więc może ktoś z kolegów podzieli się informacją?Z tego co wiem to sterowanie składaniem lusterek jest poprzez masę.Chodzi mi o takie rozwiązanie aby składały się np. po przytrzymaniu przycisku na pilocie( funkcja domykania szyb) bo wiadomo że nie zawsze muszą się składać.Rozkładanie np.po otwarciu lub włożeniu kluczyka do stacyjki.Na pewno potrzebny będzie przekaznik sterujący masą i impulsy obsługujące poszczególne funkcje <lol>
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 17:04 przez mario-975, łącznie zmieniany 1 raz.
Mody za przyzwoleniem mojej żonki :

Awatar użytkownika
MICHALKAROLINA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Automatycznie składane lusterka po zamknięciu

Post autor: MICHALKAROLINA » 26 kwie 2013, 12:05

mario-975 pisze:Przymierzam się do montażu lusterek składanych i chciałbym aby składały się one po zamknięciu auta np.z pilota.Przeczytałem wszystkie wątki na forum ale nic konkretnego nie znalazłem.Może ktoś przerabiał zagadnienie i podrzuci info <lol> na pewno wiele osób jest tym tematem zainteresowanych.Na pewno jest to do ogarnięcia ale nie ma nigdzie konkretnych informacji co jak i gdzie :[ więc może ktoś z kolegów podzieli się informacją?Z tego co wiem to sterowanie składaniem lusterek jest poprzez masę.Chodzi mi o takie rozwiązanie aby składały się np. po przytrzymaniu przycisku na pilocie( funkcja domykania szyb) bo wiadomo że nie zawsze muszą się składać.Rozkładanie np.po otwarciu lub włożeniu kluczyka do stacyjki.Na pewno potrzebny będzie przekaznik sterujący masą i impulsy obsługujące poszczególne funkcje <lol>
Mario-975 a u ciebie lusterka skladaja sie elektrycznie czy nie a i jeszcze jedno posiadasz pamiec foteli bo to bardzo wazne pozdro ;p
W TRAKCIE MODOW Z PRZYZWOLENIEM ZONY

Awatar użytkownika
mario-975
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mario-975 » 26 kwie 2013, 14:00

Siemanko Michał <piwo> obecnie nie mam składanych,ale już zakupiłem takie jak trzeba.Boczek z wiązką i pokrętłem wszytko mam ,kwestia tylko przełożenia a przy okazji bym chciał zadziałać w tym temacie co opisałem jak już będą bebechy na wierzchu <lol> Pamięci foteli niestety nie mam a szkoda :[

Awatar użytkownika
MICHALKAROLINA
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MICHALKAROLINA » 26 kwie 2013, 22:16

robert229 pisze:mario-975, takie coś Cię interesuje?

Tu masz wszystko jak to ogarnąć <okok>
a6-c5podlaczenie-elektrycznie-skladanyc ... t50366.htm
Mario zglos sie do tego kolegi ja tez sie do niego udam w audiencje mod jest kozak pozdro ;p
W TRAKCIE MODOW Z PRZYZWOLENIEM ZONY

Awatar użytkownika
mario-975
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mario-975 » 27 kwie 2013, 09:07

Właśnie o coś takiego mi chodziło <radocha> tyle że do C6 wystarczy chyba 1 taki układ sterujący w drzwiach kierowcy no i jednak ja bym podłączył rozkładanie luster pod sygnał od stacyjki ale to już nie problem <rotfl> <rotfl> muszę zasięgnąć więcej informacji o tym układzie
robert229, dzięki za info ja nie znalazłem może dla tego że szukałem do C6 <stres>

loczx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: loczx » 11 lut 2020, 21:58

MICHALKAROLINA pisze:
Użytkownik pisze:
Tu masz wszystko jak to ogarnąć
https://a6klub.pl/a6-c5podlaczenie-e ... t50366.htm
Cześć,
Czy jest gdzieś może update tej opcji ?
Czy można to aktywowac z zielonego MMI ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja